Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

  • OPTYSIL RUM

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Εκθέσεις

Εκθέσεις (31)

Αυτό προκύπτει από τον προϋπολογισμό του οργανισμού που ενέκρινε ο νέος πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, για το 2020, τα αναμενόμενα έσοδα υπολογίζονται σε 179 εκατ. Ευρώ, 2 εκατ. Ευρώ δηλαδή αυξημένα, σε σύγκριση με πέρσι.


Σε σχέση με τις δαπάνες, ο ΕΛΓΑ, αναμένει να είναι μικρότερες από του 2019. Συγκεκριμένα, τις προϋπολογίζει για το 2020 σε 168,2 εκατ. Ευρώ, ενώ πέρσι ήταν σχεδόν 202 εκατ. Ευρώ.

Πηγή

Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 11:13

Συμμετοχή της Novacert σε AGROTICA και FRUIT LOGISTICA

Written by

Σε δύο μεγάλα διεθνή εκθεσιακά event συμμετέχει το αμέσως επόμενο διάστημα η NOVACERT. Το ξεκίνημα γίνεται από τη Θεσσαλονίκη όπου μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις στον τομέα της γεωργίας τόσο στη βαλκανική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, η 28η ΑGROTICA διεξάγεται από 30 Ιανουαρίου ως 2 Φεβρουαρίου 2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Με έντονα διεθνοποιημένο προφίλ και αντιπροσωπευτική παρουσίαση της παγκόσμιας τεχνολογίας από όλο το φάσμα της αγροτικής επιχειρηματικότητας, φέτος η ΑGROTICA αναμένεται να ξεπεράσει τον πήχη των 143.754 επισκεπτών και 1.950 εκθετών της προηγούμενης διοργάνωσης!
Η NOVACERT θα βρίσκεται στο Περίπτερο 2 (όροφος), stand 43.

Fruit Logistica 2020
Ακολούθως, το ετήσιο ραντεβού του κόσμου των φρέσκων φρούτων και λαχανικών δίνεται στο Βερολίνο. Από τις 5 ως τις 7 Φεβρουαρίου 2020 η έκθεση FRUIT LOGISTICA θα βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της αγοράς, με τη συμμετοχή – ρεκόρ 3.200 εκθετών και την παρουσία 78.000 εμπορικών επισκεπτών από 130 χώρες.
Η FRUIT LOGISTICA καλύπτει όλο το φάσμα της δραστηριότητας του κλάδου των φρέσκων προϊόντων και παρέχει μια πλήρη εικόνα των τελευταίων καινοτομιών, προϊόντων και υπηρεσιών σε κάθε σύνδεσμο της διεθνούς αλυσίδας εφοδιασμού. Προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες δικτύωσης και επαφής με βασικούς φορείς λήψης αποφάσεων σε κάθε τομέα της βιομηχανίας.
Η NOVACERT θα βρίσκεται στο Hall 2.1 / Stand D-05c.

 

Πηγή

Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2019 09:05

Agrotica 2020

Written by

28η Διεθνής Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων,

30 Ιανουαρίου - 2 Φεβρουαρίου 2020,

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Περισσότερες πληροφορίες στο website.

 

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 08:27

Το Central Wine Fair στην Αθήνα με 500 ετικέτες

Written by

Όλα τα «αστέρια» της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρέθηκαν στη Central Wine Fair, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τους τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις αλλά και καινούριες προτάσεις στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Οι τρεις αυτές περιοχές αποτελούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας με μεγάλη δυναμική, παθιασμένους και ταλαντούχους οινοποιούς και μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών από αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

 Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα πολύ ενδιαφέρoν master class με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική-Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία: Οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους.

Συνολικά πήραν μέρος 43 οινοποιεία τα οποία παρουσίασαν τα κρασιά τους στο κοινό. Ανάμεσά τους οι νέοι τρύγοι αλλά και παλιές χρονιές, εμπορικές και εμβληματικές ετικέτες, όπως και πειραματικές προσεγγίσεις, ελληνικές (πολλές γηγενείς) και ξένες ποικιλίες.

 


 Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην έκθεση:

 Τσιλιλής- Κτήμα Θεόπετρα, Kτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Μίγας, Οινοποιία Ελασσόνας, Οινοποιείο Καραμήτρου (από Θεσσαλία). Από άλλες περιοχές πήραν μέρος τα οινοποιεία: Στροφιλιά, Οινοποιείο Λιέπουρη, Μικροοινοποιία  Μυλωνάς, Οινοποιία Αγγέλου, Κτήμα Παπαγιαννάκου, Κτήμα Βασιλείου, Οινοποιείο Νικολού, Κτήμα Δάβαρη, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιείο AΩΤΟΝ, Stamatis Winery, Οικογένεια Γεώργα, Tsouris Wines, Gikas Wines, Κελλάρι Παπαχρήστου,Το Πατητήρι, Οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου,  Κτήμα Κοκοτού, Οινότρια Γη, Greek Wine Cellar, Τζιβάνης, Κτήμα  Πετρήεσσα, Οινοποιείο Λύκος, Spyropoulos Family, Κτήμα Αβαντίς, Κτήμα Βρυνιώτη, Κτήμα Χατζημιχάλη, Κτήμα Παπουτσή, Κτήμα Καραδήμου, Κύκλοι Οίνου, Κτήμα  Αργυρίου, Lost Lake Distillery, Θηβαϊκή Γη,   Κτήμα Σαμαρτζή,  Κτήμα Μουσών,  Οινοποιία Αγάτσα, Μικροοινοποιείο Ακριώτου, Οινοποιία Γ. Λαφαζάνης.

Περισσότερους από 1500 επισκέπτες συγκέντρωσε η πρώτη Central Wine Fair που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton με την συμμετοχή 43 οινοποιείων από την Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία. Με σύνθημα τους το «Ισχύς εν τη ενώσει», οι τρεις σημαντικές ενώσεις απήλαυσαν τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης.

 Το κοινό, επαγγελματίες και οινόφιλοι, ενθουσιάστηκαν από τα κρασιά και την οινική πρόταση που έφεραν οι τρεις περιοχές, μιλώντας για την δυναμική του αμπελώνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο σχήμα στην Ελληνική οινική σκηνή. Ο αριθμός των κρασιών που ήταν στην διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία ξεπέρασε τα 500 καλύπτοντας όλα τα γούστα και τα στυλ, από καινοτόμα pet-nat κρασιά που απευθύνονται στη νέα γενιά, μέχρι και κάποιες από τις πλέον κλασικές προτάσεις που εδώ και χρόνια προσφέρει ο ελληνικός αμπελώνας.

 60 άτομα συμμετείχαν στο master class που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Central Wine Fair με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία: οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους. Ο κύριος Καρακάσης καθοδήγησε το κοινό σε νέα μονοπάτια, αποθεώνοντας το σύγχρονο πρόσωπο του Σαββατιανού, της Μαλαγουζιάς, του Ασύρτικου, της Λημνιώνας και του Μούχταρου, που έλαμψαν μέσα από τα εξαιρετικά παραδείγματα που πρόσφεραν οι παραγωγοί για τις ανάγκες τους master class.

 Η Ρετσίνα είχε τη δική της ξεχωριστή θέση σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση μέσα στην κύρια έκθεση, με 15 κρασιά διαθέσιμα προς δοκιμή και ενημέρωση σχετικά με την παραγωγική διαδικασία από τους sommelier και τους παραγωγούς που πλαισίωναν το stand. “Α wine tradition in progress” με τη ρετσίνα να δείχνει ότι δίπλα στο παρελθόν της υπάρχει και λαμπρό μέλλον.

 Και οι διεθνείς ποικιλίες είχαν τη δική τους ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση. Η Κεντρική Ελλάδα αποτελεί την «πηγή» ορισμένων από τα πιο εντυπωσιακά, με εξαιρετική τυπικότητα, δείγματα κρασιών από διεθνείς ποικιλίες. Με την καθοδήγηση της sommelier στο stand οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να εστιάσουν σε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

 Μεγάλη ανταπόκριση είχε το παιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων που διοργάνωσε το W.S.P.C. στα πλαίσια της Central Wine Fair. Περισσότεροι από 150 επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα συνδυασμό ερωτήσεων και τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιών με τους νικητές να μπαίνουν σε κλήρωση για δώρα.

 Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, με τα εκλεκτά προϊόντα τους, το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, τα τυριά Καϊδαντζή και το αυγοτάραχο Στέφου, όπου το κοινό είχε την δυνατότητα να τα συνδυάσει με τα κρασιά της Αττικής της Στερεάς και της Θεσσαλίας.

 H Central Wine Fair πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Metalux, Κοροπούλης, Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη, Elias Valavanis, Label Press SA. και Gr Inox. Την εκδήλωση στήριξαν οι: ΒΙΟΚΥΤ και Νερά Δίρφυς.

 Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: Οινοχόος, Agro News, Wine Trails, D-Files, All Wine Stories, Greek Cellar και Winetuned.

 

Πηγή

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019 21:41

AGRITECHNICA 2019

Written by

Η κορυφαία εμπορική έκθεση για τη γεωργική τεχνολογία, Ανόβερο, Γερμανία, 10 - 16 Νοεμβρίου 2019

 

 

Πηγή: www.agrotypos.gr

Μια νέα πνοή στις αγροτικές εκθέσεις έρχεται να δώσει η Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου η οποία πραγματοποιείται από τις 19 έως τις 24 Ιουλίου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη.

Το Αρκαλοχώρι αποτελεί ίσως το πιο συνυφασμένο με τις Αγροτικές & Κτηνοτροφικές Εκθέσεις μέρος της Κρήτης καθώς εκεί συγκεντρωνόταν κάθε 2 χρόνια στην αγροτική έκθεση ο αγροτικός, κτηνοτροφικός & εμπορικός κόσμος της Κρήτης.

Στην Παγκρήτια Αγροκτηνοτροφική Έκθεση Αρκαλοχωρίου μπορούν να συμμετέχουν επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό για να προβάλλουν τα προϊόντα & τις υπηρεσίες τους. Επίσης,  πραγματοποιούνται παράλληλες εκδηλώσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επαγγελματιών, εκδηλώσεις μαγειρικής & γευσιγνωσίας καθώς και δωρεάν προγραμματισμένες παρουσιάσεις προϊόντων εκθετών.

Highlights Έκθεσης
·    Φεστιβάλ Κρητικής Μουσικής
·    Ψυχαγωγικές εκδηλώσεις αφιερωματικές στην αγροτική ζωή.
·    Σεμινάρια - Ημερίδες με θεματολογία τη Γεωργία - Κτηνοτροφία, τις νέες καλλιέργειες κλπ
·    Εκδηλώσεις μαγειρικής - Προβολή Προϊόντων - Έμφαση στη Μεσογειακή & Κρητική Διατροφή
·    Φιλοξενία & Εκδηλώσεις Περιφερειών ανά την Ελλάδα.
Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινές: 17.30-22.30 & Σαββατοκύριακο 10.30-14.30 ,17.30-22.30

Επισκεφτείτε το website.

Πέμπτη, 30 Μαΐου 2019 11:06

4o Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας

Written by

Το 4ο Φεστιβάλ Ροδάκινου του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας είναι και φέτος κοντά σας. Από την Παρασκευή ως την Κυριακή (7 - 9 Ιουνίου 2019), η πρωτεύουσα του μακεδονικού κάμπου ανοίγει την αγκαλιά της και σας περιμένει για μια σειρά από δράσεις με επίκεντρο το Ροδάκινο.

Βιωματικές εμπειρίες συγκομιδής ροδάκινων για οικογένειες, δημιουργικά εργαστήρια και παιχνίδια για παιδιά, έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές», γιορτές γαστρονομίας με τοπικές λιχουδιές αλλά και… γκουρμεδιές από κορυφαίους Έλληνες σεφ, μουσικές συναυλίες και πολλά ροδάκινα… συνθέτουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό εκδηλώσεων - όλες με ελεύθερη είσοδο - που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν η Κοινοπραξία Ομάδων Παραγωγών Συνεταιρισμών Ν. Ημαθίας, η Π.Ε. Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας και το Επιμελητήριο Ημαθίας. Όλες οι είναι δωρεάν για το κοινό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Παρασκευή 7 Ιουνίου
«Ανθισµένες Ροδακινιές»
Ανακοίνωση αποτελεσµάτων Διαγωνισµού / Έκθεση φωτογραφίας
Δηµαρχείο Βέροιας - ώρα 19:00

Σάββατο 8 Ιουνίου
Το κυνήγι του χαµένου Ροδάκινου
Δηµιουργικές δράσεις για παιδιά
Δηµαρχείο Βέροιας - ώρα 11:00

Γιορτή Γαστρονοµίας (πάρκο Ελιάς)
17:00-19:00 Μαγειρική για παιδιά µε τον σεφ Γιώργο Μεταξά
19:00-20:00 Μαγειρεύουµε µε τον σεφ Γιάννη Σαµούκα
20:00-21:00 Κερνάµε λιχουδιές µε ροδάκινο

Μουσική στο Πάρκο
21:00-21:30 Χορωδίες Canto A Tempo και mammaCanto
21:30-23:30 Συναυλία στο πάρκο Gadjo Dilo live

Κυριακή 9 Ιουνίου
Βιωµατική δράση συγκοµιδής Ροδάκινου
Αναχώρηση από την Ελιά - ώρα 10:00

Messy play για παιδιά
Δηµιουργικό παιχνίδι µε Ροδάκινα, χρώµατα και φαντασία!
Πάρκο Ελιάς - ώρα 11:00 - 13:00

Γιορτή Γαστρονοµίας (πάρκο Ελιάς)
18:00-19:00 Μαγειρεύουµε µε τον σεφ Γιώργο Βαγόπουλο
19:00-21:00 Μαγειρεύουµε µε τον σεφ Χρόνη Δαµαλά
Παράλληλη δράση: Κερνάµε λιχουδιές µε ροδάκινο

Μουσική στο Πάρκο
21:00-23:00 Συναυλία στο πάρκο Balsam Blue live

 

Πηγη

Η Διεθνής Έκθεση Sol για την ελιά και το λάδι θα διεξαχθεί στην Βερόνα, στις 07-10 Απριλίου 2019 παράλληλα με τις εκθέσεις Vinitaly (για το κρασί και τα ποτά γενικότερα), Enolitech (τεχνολογία παραγωγής) και Agrifood (ποιοτικά αγροτικά προϊόντα).

Περισσότερες πληροφορίες στο website

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2019 12:58

Oenotelia 2019

Written by

Η Διεθνής Έκθεση οίνου και αποσταγμάτων Oenotelia 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo, στα Σπάτα Αττικής στις 16-18 Μαρτίου 2019.

H OENOTELIA συνιστά τη μοναδική αμιγώς επαγγελματική έκθεση οίνων και αποσταγμάτων που διοργανώνεται στην Ελλάδα. Επικεντρωμένη όχι μόνο στην ελληνική B2B αγορά, αλλά και τις σημαντικές ξένες αγορές-στόχους για το ελληνικό κρασί, η έκθεση, η οποία διεξάγεται παράλληλα με το μεγαλύτερο εμπορικό forum FOOD EXPO, έχει καθιερωθεί, πλέον, ως το σημαντικότερο οινικό trade show στη χώρα μας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 13:30

5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου Καλαμάτας

Written by

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς στην Καλαμάτα έχει καθιερωθεί ήδη ως το σημαντικότερο εκθεσιακό και συνεδριακό γεγονός στον ελαιοκομικό τομέα στη χώρα μας. Η 5η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Elite από Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Απριλίου 2019.

 Οι επιμέρους δράσεις του φεστιβάλ θα περιλαμβάνουν έκθεση, συνέδριο, σεμινάρια και διαγωνισμό Ελαιολάδου ενώ ο απώτερος σκοπός του φεστιβάλ αποσκοπεί:

  • Να φέρει σε επαφή όλους τους εμπλεκόμενους στον ελαιοκομικό τομέα (ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εμπόρους, γεωτεχνικούς, ερευνητικούς φορείς, δημόσιους φορείς) με τις σύγχρονες τάσεις της ελαιοκομίας διεθνώς.
  • Να συμβάλλει στην ανάπτυξη των αναγκαίων συνεργασιών.
  • Να προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερα τα προϊόντα ονομασίας προέλευσης
  • Να αποκτήσει και διεθνή χαρακτήρα.

 

 

 

Πηγη

Σελίδα 1 από 3

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Λίπανση Ελιάς

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ