Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνέδρια - Ημερίδες

Συνέδρια - Ημερίδες (60)

Το «29ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρίας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών», το μεγαλύτερο Γεωπονικό Συνέδριο της χώρας στον Αγροδιατροφικό τομέα με έμφαση στην Φυτική Παραγωγή, με σημαντική συμβολή και απήχηση στο Γεωπονικό κόσμο, θα λάβει χώρα φέτος από 15-18 Οκτωβρίου στην Πάτρα, με θέμα «Εφαρμογές Έρευνας και Τεχνολογίες Αιχμής στα Οπωροκηπευτικά».

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ φέτος την συνδιοργάνωση έχει αναλάβει μαζί με την Ελληνική Εταιρία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών ΕΕΕΟ και την ΠΔΕ, έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Πάνω από 400 σύνεδροι, Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Πάτρα, συμμετέχοντας σε διαλέξεις και συζητήσεις για θέματα που αφορούν τους ποιο σημαντικούς τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, όπως Αμπελουργία, Δενδροκομία, Λαχανοκομία, Φαρμακευτικά / Αρωματικά φυτά, Τεχνολογίες Αιχμής στη Γεωργία.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να παρουσιαστούν οι νεώτερες Επιστημονικές Έρευνες και τα Ερευνητικά επιτεύγματα των Γεωπονικών Σχολών και των σχετικών Ερευνητικών Ιδρυμάτων της χώρας μας καθώς και ενδιαφέρουσες επιστημονικές ομιλίες από ειδικευμένους επιστήμονες του εσωτερικού και του εξωτερικού σε τεχνολογίες αιχμής και ιδιαίτερα, μεταφοράς επιστημονικής τεχνογνωσίας στην πρωτογενή παραγωγή. Η  μεταφορά των αποτελεσμάτων της έρευνας στην παραγωγή και τις επιχειρήσεις είναι στρατηγικός στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επόμενη δεκαετία προκειμένου να αντιμετωπίσει τον διεθνή ανταγωνισμό στον πρωτογενή τομέα.
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.29eeeo.gr

 

Πηγη

Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, με θέμα «Καινοτομία για Βιώσιμη Αγροδιατροφή: Το Παρόν & το Μέλλον της ΚΑΠ», εστιάζοντας στη βιωσιμότητα του πρωτογενούς και του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα, τον κορυφαίας σημασίας πανευρωπαϊκό στόχο που βρίσκεται στο επίκεντρο της χάραξης της μελλοντικής Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), η οποία τελεί υπό αναθεώρηση.

Οι Ευρωπαίοι και Έλληνες γεωργοί οφείλουν να καταβάλλουν αυξημένες προσπάθειες για τη μείωση του περιβαλλοντικού και κλιματικού αντικτύπου της δραστηριότητάς τους, παραμένοντας όμως παραγωγικοί και ανταγωνιστικοί και διασφαλίζοντας επαρκή, ποιοτικά και ασφαλή τρόφιμα για τους καταναλωτές της ΕΕ. Παράλληλα, η διατήρηση της γεωργικής δραστηριότητας συνδέεται με τη διατήρηση ζωντανών και αναπτυσσόμενων περιοχών της υπαίθρου, ενώ αντίθετα, η εγκατάλειψή της θα είχε αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο από κοινωνική αλλά και από περιβαλλοντική άποψη.
Η πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα ο ευρωπαϊκός και ελληνικός πρωτογενής και αγροδιατροφικός τομέας αφορά στη μείωση των εσφαλμένων αντιλήψεων και στην εξισορρόπηση των εντάσεων μεταξύ της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής διάστασης της βιωσιμότητας, μετατρέποντας τις εντάσεις σε συνέργειες.
Η καινοτομία και, με μια ευρύτερη έννοια, οι προσεγγίσεις που βασίζονται στη γνώση, αναγνωρίζονται ως ένας τρόπος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό της γεωργίας να αποτελεί την πιο δυναμική έκφραση συμφιλίωσης και εξισορρόπησης των οικονομικών, περιβαλλοντικών και κοινωνικών πτυχών της γεωργικής δραστηριότητας. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι η ψηφιοποίηση αποτελεί έναν εγκάρσιο στόχο που διατρέχει όλους τους γενικούς και επιμέρους στόχους της μελλοντικής ΚΑΠ.
Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας έχει ως στόχο  να εξετάσει την πρόκληση της βιωσιμότητας για τον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από το πρίσμα της καινοτομίας, και να αναδείξει τρέχουσες και μελλοντικές πολιτικές, με ιδιαίτερη έμφαση στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, καθώς και χρηματοδοτικά εργαλεία και καινοτόμες λύσεις από όλη  την ΕΕ που συμβάλλουν στην εξισορρόπηση των τριών διαστάσεων της βιωσιμότητας: της οικονομικής, περιβαλλοντικής και κοινωνικής.
Οι γεωργικοί συνεταιρισμοί και τα συλλογικά σχήματα του πρωτογενούς τομέα αποτελούν καταλύτη στη διαδικασία αναπτυξιακού μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας προς την κατεύθυνση της βιωσιμότητας καθώς και έναν δυναμικό πολλαπλασιαστή των προσεγγίσεων που βασίζονται στη γνώση και την καινοτομία. Η ενίσχυση της συνεργασίας με όρους ανάπτυξης,  γνώσης και καινοτομίας αποτελεί εθνικό στοίχημα για τον πρωτογενή τομέα της χώρας και εγγύηση επιτυχημένου σχεδιασμού και εφαρμογής της μελλοντικής ΚΑΠ.
Το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ αποτελεί έναν θεσμό - αναφορά για τον εγχώριο αγροδιατροφικό τομέα που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πάνω από 700 εκπροσώπους του εντός & εκτός συνόρων, ενώ σε αυτό συμμετέχουν εξέχοντες ομιλητές από την Ελλάδα και την ΕΕ, εκπρόσωποι εθνικών και ευρωπαϊκών αρχών, ηγέτες θεσμικών και επιχειρηματικών φορέων του τομέα κ.α.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής στο www.c-gaia.gr/congress2019/

 

 

Πηγη

Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 13:33

Στη Νάξο το 26ο συνέδριο των νέων αγροτών

Written by

Συνεπής στο θεσμό που η ίδια καθιέρωσε, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών διοργανώνει και φέτος το 26οο Συνέδριο για την ύπαιθρο και τους αγρότες. Εφέτος ο τόπος διεξαγωγής θα είναι ο νομός Κυκλάδων και συγκεκριμένα η Νάξος,. Το συνέδριο θα γίνει στις 18-20 Οκτωβρίου, θα έχει συνδιοργανωτή την ΕΑΣ Νάξου και την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδας.

Η θεματολογία αφορά όλους τους Έλληνες αγρότες και δίνει έμφαση :

  • Στη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής και της Ελληνικής διατροφής με τον τουρισμό που μπορεί να αποτελέσει τη μεγαλύτερη αγορά τροφίμων για τους Έλληνες Αγρότες,
  • Στην ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της Ελληνικής νησιωτικής παραγωγής.
  • Στις προτεραιότητες του Ελληνικού Στρατηγικού σχεδίου για τη νέα ΚΑΠ που βρίσκεται σε πλήρη διαπραγμάτευση
  • Στην εκπαίδευση και την κατάρτιση ιδίως στις νέες τεχνολογικές εφαρμογές,

Το Συνέδριο συνεχίζει την παράδοση των ετήσιων Συνεδρίων των Ενώσεων Νέων Αγροτών που ξεκίνησαν το 1994 και έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και αποτελεί την αφορμή για την ετήσια συνάντηση των νέων αγροτών της χώρας μας.

Θα μιλήσουν αγρότες, στελέχη της αγοράς, εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων και ομάδων παραγωγών, στελέχη του Δημοσίου τομέα, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να μεταφέρουν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους και να παρουσιάσουν επιτυχημένες πρακτικές.

Η Π.Ε.Ν.Α., μόνη θεσμοθετημένη συνδικαλιστική οργάνωση για τις Νέες και τους Νέους Αγρότες της χώρας μας, καλεί όλους και όλες να συμμετέχουν στο συνέδριο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο «HERAKLION 2019 7th International Conference on Sustainable Solid Waste Management».

Σκοπός του συνεδρίου είναι να εστιάσει στα θέματα βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων με έμφαση στην ανάπτυξη και εφαρμογή αποτελεσματικών πρακτικών και σύγχρονων τεχνολογιών.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, από 26 - 29 Ιουνίου 2019, με την παρουσία πλήθους διακεκριμένων ομιλητών από 100 περίπου χώρες.

Πληροφορίες στο site

 

 

Η Ευρωπαική Ζιζανιολογική Εταιρεία (European Weed Research Society, EWRS) σε συνεργασία με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, Εργαστήριο Ζιζανιολογίας (Δρ Δ. Χάχαλης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) διοργανώνει επιστημονική συνάντηση (workshop) με θέμα «Βιώσιμη Ολοκληρωμένη Διαχείριση Ζιζανίων και ποικιλίες ανθεκτικές στα ζιζανιοκτόνα», στην Θεσσαλονίκη, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή/Κολλέγιο Περωττής, 4-6 Ιουλίου 2019 (ewrsworkshop-salonica.eu/).

Στην επιστημονική συνάντηση θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί σε καλλιέργειες, όπως το ρύζι, ο ηλίανθος και τα ζαχαρότευτλα σε θέματα που σχετίζονται με:

1) Αειφορική χρήση ζιζανιοκτόνων,

2) Ανθεκτικότητα ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα,

3) Εξελίξεις στις ποικιλίες ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα στην Ευρώπη.

COVER ALL

 
 

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου – ΕΔΟΕ, διοργανώνει Ανοιχτό Διάλογο για το Ελληνικό Ελαιόλαδο, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 από 9.00 πμ έως 7.00 μμ στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών στην Αθήνα.

Στην εν λόγω εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση, όλα τα στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων, οργανισμών, δημόσιων υπηρεσιών & φορέων, όλοι οι συνεταιριστικοί και ιδιωτικοί φορείς, οργανώσεις, σωματεία και οργανώσεις του τομέα, τα  κλαδικά περιοδικά, εφημερίδες κλπ καθώς και μεμονωμένοι ελαιοπαραγωγοί, ελαιοτριβείς, πυρηνελαιουργοί, τυποποιητές ελαιολάδου, διακινητές, εξαγωγείς, επιστήμονες, εστιάτορες, καταναλωτές κλπ.


Όσοι ενδιαφέρονται όχι απλά να παρευρεθούν (φορείς, συλλογικά σχήματα ή μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα) αλλά και να τοποθετηθούν για 5΄ θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους (email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,  τηλ. 2103238315),  Η προσέλευση είναι ανοιχτή και δωρεάν αλλά το λόγο θα πάρουν μόνο όσοι έχουν δηλώσει μέχρι τις 15 Ιουνίου την  πρόθεσή τους να τοποθετηθούν με παρέμβαση στην ενότητα που επιθυμούν.


Τα θέματα που θα συζητηθούν, παρουσιασθούν και αναπτυχθούν στις τρεις ενότητες είναι τα εξής:
Α 1. Ελαιοκαλλιέργεια - πρωτογενής παραγωγή
Α 2. Ελαιοτριβείο- τυποποίηση
Α 3. Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου
Α 4. Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι

Β 5. Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση
Β 6.Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση
 
Γ 7. Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής
Γ 8. Σύνοψη, Συμπεράσματα.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 
9.00 - 9.30 Προσέλευση - εγγραφές
 
9.30  - 10.15  Χαιρετισμοί επισήμων
 
Α΄ ΜΕΡΟΣ          
10.15 - 11.00   Ομιλία Προέδρου ΕΔΟΕ κ. Εμμ. Γιαννούλη
Ομιλίες εκπροσώπων Φορέων -Μελών ΕΔΟΕ (ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ, ΣΑΣΟΕΕ, ΠΑΣΕΛ, ΣΠΕΛ, ΣΕΒΙΤΕΛ)
 
11.00 - 12.00 Πάνελ: Εθνική στρατηγική ελαϊκής πολιτικής
 
Β΄ ΜΕΡΟΣ
Τοποθετήσεις 5΄ από εγγεγραμμένους ομιλητές
12.00 - 13.00 Ελαιοκαλλιέργεια - πρωτογενής παραγωγή
13.00 - 14.00 Ελαιοτριβείο- τυποποίηση
 
14.00 - 14.30   Διάλειμμα
 
Γ΄ ΜΕΡΟΣ
Τοποθετήσεις 5΄από εγγεγραμμένους ομιλητές
14.30 - 15.30  Διακίνηση & εμπορία χύμα ελαιολάδου
15.30 - 16.30  Ιχνηλασιμότητα, ποιότητα & έλεγχοι
16.30 - 17.30 Εξαγωγές, Προβολή & Προώθηση
17.30 - 18.30 Έρευνα, τεχνολογία, εκπαίδευση
 
Δ΄ ΜΕΡΟΣ
18.30 - 19.30 Ερωτήσεις - Συμπεράσματα

 

Πηγη

Εσπερίδα σχετική με τη φυτοπροστασία και θέμα: «Αναδυόμενα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο» διοργανώνει η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία (ΕΦΕ) την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 17:00μμ στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας, τις ΔΑΟΚ Τριφυλίας και Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ασθένειες οι οποίες τα τελευταία χρόνια προκαλούν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας, όπως το Γλοιοσπόριο, η Κερκόσπορα και η Ίσκα ή αποτελούν δυνητικό κίνδυνο σε περίπτωση εμφάνισης τους όπως η Xylella, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εσπερίδας. Έχουν προγραμματισθεί πέντε διαλέξεις από καθηγητές ΑΕΙ και ερευνητές, με δραστηριότητα σχετική με τις παρασιτικές και μη παρασιτικές ασθένειες της ελιάς. Θα γίνει διεξοδική αναφορά στα σημαντικότερα μυκητολογικά, βακτηριολογικά, και μη παρασιτικά αίτια ασθενειών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και τον κόσμο. Θα δοθούν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη σχετική συμπτωματολογία ενώ θα παρουσιασθούν τα πλέον πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναφορικά με την επιδημιολογία και σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης.  

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

17:30 – 17:40μμ > Χαιρετισμοί

17:40 – 17:50μμ > «Η υφιστάμενη κατάσταση της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία και προοπτικές του κλάδου»

Ι. Κυριακόπουλος, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

17:50 – 18:00μμ > «Τα κυριότερα προβλήματα φυτοπροστασίας στην ελαιοκαλλιέργεια – Νέα δεδομένα»

Α. Παρασκευόπουλος, ΔΑΟΚ Τριφυλίας

18:00 – 18:30μμ > «Αναδυόμενες και νέες ασθένειες της ελιάς: Γλοιοσπόριο, Κερκόσπορα, Αλτερναρίωση – Αιτιολογία, επιδημιολογία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση»

Δ. Τσιτσιγιάννης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

18:30 – 19:00μμ > «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις ασθένειες της ελιάς»

Ε. Παπλωματάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

19:00 – 19:30μμ > Διάλειμμα

19:30 – 20:00μμ > «Xylella fastidiosa, μια αναδυόμενη απειλή για τον ελαιώνα της χώρας μας»

Δ. Γκούμας, ΤΕΙ Κρήτης

20:00 – 20:30μμ > «Αναδυόμενες ασθένειες ξύλου της ελιάς με έμφαση στην ίσκα»

Μ. Μαρκάκης, ΕΛΓΟ-Δήμητρα

20:30 – 21:00μμ > «Προβλήματα θρέψης και ορθολογική λίπανση της ελιάς»

Γ. Ψαρράς, ΕΛΓΟ-Δήμητρα

21:00 – 21:15μμ > Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Πηγη

Ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια», οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος (περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, agrotypos.gr) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και με τη στήριξη της Bayer Ελλάς, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στις 13 Μαΐου 2019. Η ημερίδα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους, της ευρύτερης περιοχής για να τους παρουσιάσει τις σύγχρονες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Έμπειροι ειδικοί επιστήμονες, από τους πιο καταξιωμένους στη χώρα μας, θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, του γλοιοσπορίου, των ζιζανίων, των κοκκοειδών και άλλων εχθρών και επιπλέον θα επισημάνουν τις καλλιεργητικές εκείνες φροντίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή προστασία και απόδοση των ελαιοδένδρων.

Ακόμη η αναγκαιότητα οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών για την καλύτερη προώθηση και εμπορία των προϊόντων, που αποτελεί το τελικό στάδιο δικαίωσης όλων των προσπαθειών, περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερίδας και θα συζητηθεί.

Πέρα από τους διακεκριμένους ομιλητές, μία ομάδα από έμπειρα στελέχη υπηρεσιακών και κλαδικών φορέων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων, θα συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα με τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Η ημερίδα γίνεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα έναρξης 17.00).

Δείτε το πρόγραμμα (πατήστε εδώ) και την αφίσα (πατήστε εδώ).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑγροΤύπος τηλ. 2106142550 και 2108064002, κ. Εφη Χυδεριώτου
Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας τηλ. 2631055222, κινητό 6948372787, Βασίλης Γκουρνέλος.

Ημερίδα για τις νέες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών διοργανώνει η Prepac σε συνεργασία με την εταιρεία Proteku, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC” (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα, Στήλες Ολυμπίου Διός, τηλ. 2109288460, www.royalolympic.com). (Δείτε το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα στο pdf)

Στην ημερίδα αυτή θα μιλήσουν δύο ειδικοί επιστήμονες από την Χιλή, κάνοντας μια παγκόσμια επισκόπηση του τομέα των επιτραπέζιων σταφυλιών και την πορεία του προς το μέλλον μέσω της ανάπτυξης νέων ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα αναφερθούν και στην πραγματικότητα και τις προκλήσεις του τομέα στην Ελλάδα. Επίσης, θα αναλυθούν τα θέματα-κλειδιά στο συλλεκτικό και μετασυλλεκτικό στάδιο των επιτραπέζιων σταφυλιών, για να αντιμετωπιστεί η νέα πραγματικότητα στις διεθνείς αγορές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα γίνονται στην εταιρεία Prepac με email ή/και τηλεφωνικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

Περίληψη των βιογραφικών σημειωμάτων των 2 ομιλητών

Oscar Salgado
Μηχανικός Αγροτικού Περιβάλλοντος και κάτοχος ΜΒΑ
Διευθυντής Προμηθειών και Υπεύθυνος για τα Επιτραπέζια Σταφύλια
30 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή, τη μετασυλλεκτική διαδικασία και το marketing των επιτραπέζιων σταφυλιών
Έχει εργαστεί σε σημαντικές εταιρίες εξαγωγής φρούτων κι επιτραπέζιων σταφυλιών σε διάφορες χώρες.

Ricardo Maldonado
Μηχανικός Αγροτικού Περιβάλλοντος
Εμπορικός Διευθυντής των εταιριών «Proteku Europa» και «Infruta Chile”.
Κατέχει 35ετή εμπειρία στο μετασυλλεκτικό τομέα και το marketing των επιτραπέζιων σταφυλιών και την χρήση του διοξειδίου του θείου.
Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα grape guards (φύλλα προστασίας σταφυλιών) για χρήση στα επιτραπέζια σταφύλια και άλλα είδη φρούτων.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

12.00 -12.05 Έναρξη

12.05 12.15 Εναρκτήρια Ομιλία απότον Πρόεδρο της PREPAC ΑΕΒΕ, κ.Χρίστο Παπάζογλου

12.15 13.30 Ομιλία του Oscar Salgado

13.30 14.00 Ερωτήσεις και διάλογος

14.00 14.30 Διάλειμμα για καφέ

14.30 15.30 Ομιλία του Ricardo Maldonado

15.30 16.00 Ερωτήσεις και διάλογος

16.00 16.15 Συμπεράσματα: από τον Σπύρο Ρουμελιώτη, γεωπόνο

16.15 17.00Ελαφρύ γεύμα σε όρθιο μπουφέ

Τέλος Ημερίδας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Μετάφραση: Οι παρουσιάσεις των ξενόγλωσσων ομιλητών θα είναι στα αγγλικά. Θα υπάρχουν επίσημοι μεταφραστές οι οποίοι θα μεταφράζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά τις παρουσιάσεις, τις ερωτήσεις, κλπ.

Parking: Θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ parking για τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, στον χώρο parking του ξενοδοχείου. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των θέσεων που επιθυμείτε να κρατηθούν για εσάς.

 

Πηγη

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:39

Ημερίδα για την βιομηχανική κάνναβη

Written by

Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει το  Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (12.00-19.00), ημερίδα με τίτλο "Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης, από το χωράφι μέχρι το ράφι", στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (είσοδος από Ιερά Οδό).

 Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενος για τις προοπτικές που προσφέρει η κάνναβη στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, αφού είναι ένα φυτό που αξιοποιείται πλήρως σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών και παραγωγικών/ οικονομικών κλάδων.

 Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο και οι αναμενόμενες τροπολογίες, ερευνητικές εμπειρίες γύρω από την καλλιέργεια, βασικά χαρακτηριστικά της χημείας των ενεργών συστατικών του φυτού, οι δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης μέσω της μεταποίησης, καθώς και την πρακτική εμπειρία των μεγαλύτερων παραγωγών της χώρας.

 Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνέλευση της υπό σύσταση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Κάνναβης (ΠΕΠΚΑΝΝ).

Η δεύτερη συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συνδικαλιστικού οργάνου παραγωγών κάνναβης, που θα τους εκπροσωπεί θεσμικά όποτε χρειάζεται.

Πρόγραμμα / Αφίσα

 

 

Πηγη

Σελίδα 1 από 5

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Θειάφι και Θειοχαλκίνη στα Κηπευτικά

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ