Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνέδρια - Ημερίδες

Συνέδρια - Ημερίδες (54)

Εσπερίδα σχετική με τη φυτοπροστασία και θέμα: «Αναδυόμενα φυτοπαθολογικά προβλήματα στην Ελλάδα και τον κόσμο» διοργανώνει η Ελληνική Φυτοπαθολογική Εταιρεία (ΕΦΕ) την Παρασκευή 17 Μαΐου, ώρα 17:00μμ στο αμφιθέατρο Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Καλαμάτας, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Πελοποννήσου – ΠΕ Μεσσηνίας, τις ΔΑΟΚ Τριφυλίας και Μεσσηνίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Ασθένειες οι οποίες τα τελευταία χρόνια προκαλούν σημαντικές ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας, όπως το Γλοιοσπόριο, η Κερκόσπορα και η Ίσκα ή αποτελούν δυνητικό κίνδυνο σε περίπτωση εμφάνισης τους όπως η Xylella, θα βρεθούν στο επίκεντρο της εσπερίδας. Έχουν προγραμματισθεί πέντε διαλέξεις από καθηγητές ΑΕΙ και ερευνητές, με δραστηριότητα σχετική με τις παρασιτικές και μη παρασιτικές ασθένειες της ελιάς. Θα γίνει διεξοδική αναφορά στα σημαντικότερα μυκητολογικά, βακτηριολογικά, και μη παρασιτικά αίτια ασθενειών που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και τον κόσμο. Θα δοθούν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη σχετική συμπτωματολογία ενώ θα παρουσιασθούν τα πλέον πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα αναφορικά με την επιδημιολογία και σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης.  

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

17:30 – 17:40μμ > Χαιρετισμοί

17:40 – 17:50μμ > «Η υφιστάμενη κατάσταση της ελαιοκαλλιέργειας στη Μεσσηνία και προοπτικές του κλάδου»

Ι. Κυριακόπουλος, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

17:50 – 18:00μμ > «Τα κυριότερα προβλήματα φυτοπροστασίας στην ελαιοκαλλιέργεια – Νέα δεδομένα»

Α. Παρασκευόπουλος, ΔΑΟΚ Τριφυλίας

18:00 – 18:30μμ > «Αναδυόμενες και νέες ασθένειες της ελιάς: Γλοιοσπόριο, Κερκόσπορα, Αλτερναρίωση – Αιτιολογία, επιδημιολογία και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση»

Δ. Τσιτσιγιάννης, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

18:30 – 19:00μμ > «Η επίδραση της κλιματικής αλλαγής στις ασθένειες της ελιάς»

Ε. Παπλωματάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

19:00 – 19:30μμ > Διάλειμμα

19:30 – 20:00μμ > «Xylella fastidiosa, μια αναδυόμενη απειλή για τον ελαιώνα της χώρας μας»

Δ. Γκούμας, ΤΕΙ Κρήτης

20:00 – 20:30μμ > «Αναδυόμενες ασθένειες ξύλου της ελιάς με έμφαση στην ίσκα»

Μ. Μαρκάκης, ΕΛΓΟ-Δήμητρα

20:30 – 21:00μμ > «Προβλήματα θρέψης και ορθολογική λίπανση της ελιάς»

Γ. Ψαρράς, ΕΛΓΟ-Δήμητρα

21:00 – 21:15μμ > Συζήτηση – Συμπεράσματα

 

Πηγη

Ημερίδα με θέμα: «Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια», οργανώνεται από τις εκδόσεις ΑγροΤύπος (περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, agrotypos.gr) σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου και με τη στήριξη της Bayer Ελλάς, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, στις 13 Μαΐου 2019. Η ημερίδα απευθύνεται στους ελαιοκαλλιεργητές και γεωπόνους, της ευρύτερης περιοχής για να τους παρουσιάσει τις σύγχρονες λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η καλλιέργεια λόγω και της κλιματικής αλλαγής. Έμπειροι ειδικοί επιστήμονες, από τους πιο καταξιωμένους στη χώρα μας, θα προτείνουν ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, του γλοιοσπορίου, των ζιζανίων, των κοκκοειδών και άλλων εχθρών και επιπλέον θα επισημάνουν τις καλλιεργητικές εκείνες φροντίδες που μπορεί να οδηγήσουν στην καλύτερη δυνατή προστασία και απόδοση των ελαιοδένδρων.

Ακόμη η αναγκαιότητα οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών για την καλύτερη προώθηση και εμπορία των προϊόντων, που αποτελεί το τελικό στάδιο δικαίωσης όλων των προσπαθειών, περιλαμβάνεται στα θέματα της ημερίδας και θα συζητηθεί.

Πέρα από τους διακεκριμένους ομιλητές, μία ομάδα από έμπειρα στελέχη υπηρεσιακών και κλαδικών φορέων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης των προβλημάτων, θα συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα με τις παρεμβάσεις και τη συμμετοχή τους στη συζήτηση.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συζήτηση κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα μπορούν να κάνουν ερωτήσεις και να παίρνουν απαντήσεις.

Η ημερίδα γίνεται στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσολογγίου, τη Δευτέρα 13 Μαΐου (ώρα έναρξης 17.00).

Δείτε το πρόγραμμα (πατήστε εδώ) και την αφίσα (πατήστε εδώ).

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
ΑγροΤύπος τηλ. 2106142550 και 2108064002, κ. Εφη Χυδεριώτου
Α.Σ. Μεσολογγίου-Ναυπακτίας τηλ. 2631055222, κινητό 6948372787, Βασίλης Γκουρνέλος.

Ημερίδα για τις νέες ποικιλίες επιτραπέζιων σταφυλιών διοργανώνει η Prepac σε συνεργασία με την εταιρεία Proteku, την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019, στο ξενοδοχείο “ROYAL OLYMPIC” (Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα, Στήλες Ολυμπίου Διός, τηλ. 2109288460, www.royalolympic.com). (Δείτε το πρόγραμμα και πληροφορίες για την ημερίδα στο pdf)

Στην ημερίδα αυτή θα μιλήσουν δύο ειδικοί επιστήμονες από την Χιλή, κάνοντας μια παγκόσμια επισκόπηση του τομέα των επιτραπέζιων σταφυλιών και την πορεία του προς το μέλλον μέσω της ανάπτυξης νέων ποικιλιών επιτραπέζιων σταφυλιών σε διεθνές επίπεδο, ενώ θα αναφερθούν και στην πραγματικότητα και τις προκλήσεις του τομέα στην Ελλάδα. Επίσης, θα αναλυθούν τα θέματα-κλειδιά στο συλλεκτικό και μετασυλλεκτικό στάδιο των επιτραπέζιων σταφυλιών, για να αντιμετωπιστεί η νέα πραγματικότητα στις διεθνείς αγορές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής στην ημερίδα γίνονται στην εταιρεία Prepac με email ή/και τηλεφωνικά και θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

Περίληψη των βιογραφικών σημειωμάτων των 2 ομιλητών

Oscar Salgado
Μηχανικός Αγροτικού Περιβάλλοντος και κάτοχος ΜΒΑ
Διευθυντής Προμηθειών και Υπεύθυνος για τα Επιτραπέζια Σταφύλια
30 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή, τη μετασυλλεκτική διαδικασία και το marketing των επιτραπέζιων σταφυλιών
Έχει εργαστεί σε σημαντικές εταιρίες εξαγωγής φρούτων κι επιτραπέζιων σταφυλιών σε διάφορες χώρες.

Ricardo Maldonado
Μηχανικός Αγροτικού Περιβάλλοντος
Εμπορικός Διευθυντής των εταιριών «Proteku Europa» και «Infruta Chile”.
Κατέχει 35ετή εμπειρία στο μετασυλλεκτικό τομέα και το marketing των επιτραπέζιων σταφυλιών και την χρήση του διοξειδίου του θείου.
Έχει ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα grape guards (φύλλα προστασίας σταφυλιών) για χρήση στα επιτραπέζια σταφύλια και άλλα είδη φρούτων.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

 

12.00 -12.05 Έναρξη

12.05 12.15 Εναρκτήρια Ομιλία απότον Πρόεδρο της PREPAC ΑΕΒΕ, κ.Χρίστο Παπάζογλου

12.15 13.30 Ομιλία του Oscar Salgado

13.30 14.00 Ερωτήσεις και διάλογος

14.00 14.30 Διάλειμμα για καφέ

14.30 15.30 Ομιλία του Ricardo Maldonado

15.30 16.00 Ερωτήσεις και διάλογος

16.00 16.15 Συμπεράσματα: από τον Σπύρο Ρουμελιώτη, γεωπόνο

16.15 17.00Ελαφρύ γεύμα σε όρθιο μπουφέ

Τέλος Ημερίδας

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ  ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ

Μετάφραση: Οι παρουσιάσεις των ξενόγλωσσων ομιλητών θα είναι στα αγγλικά. Θα υπάρχουν επίσημοι μεταφραστές οι οποίοι θα μεταφράζουν στα ελληνικά και τα αγγλικά τις παρουσιάσεις, τις ερωτήσεις, κλπ.

Parking: Θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ parking για τους συμμετέχοντες στην ημερίδα, στον χώρο parking του ξενοδοχείου. Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον αριθμό των θέσεων που επιθυμείτε να κρατηθούν για εσάς.

 

Πηγη

Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:39

Ημερίδα για την βιομηχανική κάνναβη

Written by

Η ΚΑΝΝΑΒΙΟ ΚΟΙΝΣΕΠ διοργανώνει το  Σάββατο 20 Απριλίου 2019 (12.00-19.00), ημερίδα με τίτλο "Η κυκλική οικονομία της βιομηχανικής κάνναβης, από το χωράφι μέχρι το ράφι", στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (είσοδος από Ιερά Οδό).

 Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι αγρότες και κάθε ενδιαφερόμενος για τις προοπτικές που προσφέρει η κάνναβη στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας, αφού είναι ένα φυτό που αξιοποιείται πλήρως σε μια πολύ μεγάλη γκάμα εφαρμογών και παραγωγικών/ οικονομικών κλάδων.

 Σε αυτό το πλαίσιο θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο και οι αναμενόμενες τροπολογίες, ερευνητικές εμπειρίες γύρω από την καλλιέργεια, βασικά χαρακτηριστικά της χημείας των ενεργών συστατικών του φυτού, οι δυνατότητες πλήρους αξιοποίησης μέσω της μεταποίησης, καθώς και την πρακτική εμπειρία των μεγαλύτερων παραγωγών της χώρας.

 Στο τέλος της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνέλευση της υπό σύσταση Πανελλαδικής Ένωσης Παραγωγών Κάνναβης (ΠΕΠΚΑΝΝ).

Η δεύτερη συνάντηση θα είναι μια ευκαιρία να συζητηθούν τα προβλήματα του κλάδου και να διερευνηθούν περαιτέρω οι δυνατότητες συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός συνδικαλιστικού οργάνου παραγωγών κάνναβης, που θα τους εκπροσωπεί θεσμικά όποτε χρειάζεται.

Πρόγραμμα / Αφίσα

 

 

Πηγη

Κινδυνεύει η παγκόσμια πρωτοκαθεδρία της Ελλάδος στην κομπόστα ροδάκινου;

Με ποιες κινήσεις θα μπορέσουμε να κρατήσουμε τα σκήπτρα τα επόμενα χρόνια;
Υπάρχουν περιθώρια για νέες φυτεύσεις ή έχουμε φτάσει σε σημείο κορεσμού;
Η Ελληνική βιομηχανία της κομπόστας ροδάκινου και χυμού μπορεί να απαντήσει στις προκλήσεις του επερχόμενου ανταγωνισμού;

Σε αυτά και άλλα κρίσιμα ερωτήματα απαντούν διακεκριμένα στελέχη του ελληνικού κλάδου του συμπύρηνου ροδάκινου, που θα συμμετέχουν στο Διεθνές Συνέδριο Ροδάκινου στη FRESKON. Δείτε αναλυτικά, τα ονόματα και τα βιογραφικά των ομιλητών:

Νικόλαος Χριστοδούλου
Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΦΟΙ Ν.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Α.Ε. & ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ (CHB)

Ο Νικόλαος Χριστοδούλου είναι απόφοιτος της σχολής Μηχανολόγων – Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ. Σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΦΟΙ Ν.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Α.Ε. & ΒΙΤΟΜ ΑΒΕΕ (CHB), μιας εταιρείας η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1955 και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία μεταποίησης φρούτων.

 
 
 
 
 
 
Στέλιος Θεοδουλίδης

Γενικός Διευθυντής της Venus Growers
Ο Στέλιος Θεοδουλίδης γεννήθηκε το 1961. Είναι απόφοιτος της Πολυτεχνικής Σχολής, καθώς και της Σχολής Νομικών – Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δραστηριοποιείται στη Venus Growers από το 1990 και το 2016 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας.  Είναι επίσης, μέλος του Τεχνικού και Οικονοµικού Επιµελητηρίου Ελλάδας, καθώς και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.
 

 
 
 
 
 
 
 


Κωνσταντίνος Αποστόλου
Πρόεδρος της Ε.Κ.Ε.

Ο  κ. Κωνσταντίνος Αποστόλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νάουσα Ημαθίας, όπου και τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές. Πανεπιστημιακές σπουδές έκανε στη Θεσσαλονίκη.  Το 1979 πήρε το πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος της Ν.Ο.Ε, το δε 1982 το πτυχίο του Νομικού Τμήματος. Άσκησε δικηγορία μέχρι το 1988.  Από το 1985 μέχρι το 1997 διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της κονσερβοποιίας φρούτων  ''ΑΛΒΕΝΑ''. Διετέλεσε εντεταλμένος Σύμβουλος και Διοικητικός Σύμβουλος της κυτιοποιίας ΑGROCAN. Από το 1990 και μέχρι τις αρχές του 1995 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Κονσερβοποιών (Π.Ε.Κ). Τον Μάιο του 1995 με την δημιουργία της Ένωσης Κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) ανέλαβε τα καθήκοντα του Προέδρου της Ένωσης, που ασκεί μέχρι και σήμερα.

 

 

 

 

 

Πηγη

Τετάρτη, 03 Απριλίου 2019 11:28

1ος μαραθώνιος καινοτομίας crowdhackathon #Agrifood

Written by

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει τον 1º μαραθώνιο καινοτομίας crowdhackathon #Agrifood για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών στο ευρύτερο πεδίο του αγροδιατροφικού τομέα, στις 5 – 7 Απριλίου 2019 στο befinnovative στο Μοσχάτο (Πειραιώς 74), με την τεχνολογική & επιχειρησιακή υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy.

Στόχος του Μαραθωνίου crowdhackathon #Agrifood είναι η δημιουργία καινοτόμων πρωτότυπων πιλοτικών εφαρμογών οι οποίες:

α) βελτιώνουν υφιστάμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες και διαδικασίες του Υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων και προτείνουν νέες,
β) δημιουργούν νέες υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας για όλη την κοινότητα που δραστηριοποιείται στον αγροδιατροφικό τομέα (γεωργοί, κτηνοτρόφοι, αλιείς, μελισσοκόμοι, επιχειρήσεις και καταναλωτές) και
γ) προωθούν καινοτόμα επιχειρηματικά και τεχνολογικά μοντέλα από νέες ομάδες – startup επιχειρήσεις της χώρας μας.

Μέσα από τη δράση κινητοποιείται το δημιουργικό ανθρώπινο κεφάλαιο, ενισχύεται η δημιουργία και η νεανική επιχειρηματικότητα, προωθείται η καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα με τελικό αποτέλεσμα την ενεργό συμβολή στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας. Η δράση είναι μέρος της προσπάθειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενισχύσει την εξωστρέφειά του, να εμπνεύσει και να παρακινήσει νέους επιστήμονες να ασχοληθούν με την καινοτομία και την τεχνολογία στον αγροδιατροφικό τομέα.

Υπό διαμόρφωση πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2019, ώρα 17:30μμ στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου με θέμα την περαιτέρω εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδος-μελών του προγράμματος Interreg MED Aristoil, στις μεθόδους ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοκομιδής και ελαιοποίησης με σκοπό την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» που συμμετέχει στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG MED Aristoil που διερευνά τα πολυφαινολικά ελαιόλαδα, ικανά να φέρουν ισχυρισμό υγιείας. Ακόμη, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Μαγιάτη και γεωπόνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή όχι μόνο ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ερμιονίδος αλλά και των λοιπών Δήμων της Π.Ε. Αργολίδας.

Πρόγραμμα

17:30 - 18:00μμ
> Προσέλευση και εγγραφή ελαιοπαραγωγών στην εκπαιδευτική εσπερίδα

18:00-18:15μμ > Καλωσόρισμα προέδρου του Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα» κ. Κων/νου Μέλλου

Χαιρετισμός του κ. Νίκου Κρημνιανιώτη, υπεύθυνου του προγράμματος Aristoil

Xαιρετισμός του κ. Αθανασίου Γκίκα, αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής, νόμιμου εκπροσώπου του προγράμματος Aristoil για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

18:15-18:45μμ > «Οδηγίες παραγωγής ελαιολάδου με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο και ισχυρισμό υγείας – Τα συμπεράσματα της μελέτης του προγράμματος Aristoil για την περίοδο 2017-2018»

Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής και Ελένη Μέλλιου, καθηγήτρια εργαστηρίου του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

18:45-19:00μμ > Ισχυρισμός υγείας – Νομοθετικές απαιτήσεις επισήμανσης ελαιολάδου

Κυριακή Αρχοντάκη, γεωπόνος PHD, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

19:00-19:15μμ > Ερωτήσεις του κοινού

19:15-19:30μμ > Διάλειμμα

19:30-19:50μμ > Φυτοπροστασία

Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλλίας

19:50-20:00μμ > Γεωργικές πρακτικές και ποιότητα ελαιολάδου

Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

20:00-20:20μμ > Γευσιγνωσία ελαιολάδου

Νίκος Κουτσούκος, χημικός, εκπρόσωπος Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

20:20-20:30μμ > Ερωτήσεις κοινού

Επόμενο σημαντικό βήμα για τη «Θερμασία Δήμητρα» αποτελεί η συμμετοχή της στο δημιουργούμενο «Μεσογειακό Δίκτυο (cluster) Υγιειοπροστατευτικών ελαιολάδων» υπό τη σκέπη του προγράμματος Aristoil. Οι σχετικές συζητήσεις πρόκειται να ανοίξουν επίσημα στην ημερίδα του INTERREG MED Aristoil στο πλαίσιο της έκθεσης «Regional Agenda» που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου 2019.

 
 
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 12:32

4th Biopesticides Europe 2019

Written by

To 4o συνέδριο Biopesticides Europe θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 29 – 30 Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών εντομοκτόνων έχει συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με την αυξημένη κατεύθυνση από τις αρχές και την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμη γεωργία είναι βέβαιο ότι η αγορά των βιοπαρασιτοκτόνων θα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη. Εντούτοις, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα από τον κλάδο σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής διάθεσης των προϊόντων στην αγορά. Τα ζητήματα που αφορούν τη ρύθμιση και την καταχώριση εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση.

Αυτή η εκδήλωση διάρκειας 2 ημερών θα συγκεντρώσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας από τη βιομηχανία βιολογικών φυτοφαρμάκων για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Η διάσκεψη θα συζητήσει επίσης την τρέχουσα επισκόπηση των αγορών, με έμφαση από εμπειρογνώμονες σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς των βιοπαρασιτοκτόνων και τις νέες ιδέες και την καινοτομία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο Δρ. Matthew Tarver, ερευνητής εντομολόγος της Bayer AG για την ανάπτυξη του Βιολογικού Nematicide BioAct DC (Purpureocillium lilacinum PL251) και πώς ταιριάζει στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου με τη χημική ουσία Nematicide Velum (φλουπυράμη).

Μία μέρα πριν τη διάσκεψη, το απόγευμα της 28ης Μαΐου (ημέρα Τρίτη), μια επιλεγμένη ομάδα συμμετεχόντων θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί
το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Jealott's Hill της Syngenta.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:30

Αthena International Olive Oil 2019

Written by

O 4oς διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil 2019 θα διεξαχθεί στις 18 - 20 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο, όπως πάντα με τη συμμετοχή κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 10:19

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζιζανιολογίας

Written by

Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 20oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου της με τίτλο: «Ζιζανιολογία: προβλήματα, τάσεις & σύγχρονες προκλήσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 4 - 6 Απριλίου 2019, στον Δημοτικό κινηματογράφο "ΑΝΕΣΙΣ".

Πληροφορίες:
Δ. Μπιλάλης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.),
Π. Κανάτας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Αναμένονται ανακοινώσεις για τις θεματικές ενότητες συνεδρίου, οδηγίες για τη συγγραφή περιλήψεων και για την εγγραφή στο συνέδριο.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

Ο ΑγροΤύπος είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

Πηγη

Σελίδα 1 από 4

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Θειάφι και Θειοχαλκίνη στα Κηπευτικά

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ