Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Συνέδρια - Ημερίδες

Συνέδρια - Ημερίδες (48)

Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου 2019, ώρα 17:30μμ στο Γενικό Λύκειο Κρανιδίου με θέμα την περαιτέρω εκπαίδευση των ελαιοπαραγωγών της Ερμιονίδος-μελών του προγράμματος Interreg MED Aristoil, στις μεθόδους ελαιοκαλλιέργειας, ελαιοκομιδής και ελαιοποίησης με σκοπό την παραγωγή υψηλών πολυφαινολικών ελαιολάδων.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Θερμασία Δήμητρα» που συμμετέχει στο διευρωπαϊκό πρόγραμμα INTERREG MED Aristoil που διερευνά τα πολυφαινολικά ελαιόλαδα, ικανά να φέρουν ισχυρισμό υγιείας. Ακόμη, ο Ευρωπαϊκός Όμιλος Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη» και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί από τον καθηγητή Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Μαγιάτη και γεωπόνους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με τη συμμετοχή όχι μόνο ελαιοπαραγωγών του Δήμου Ερμιονίδος αλλά και των λοιπών Δήμων της Π.Ε. Αργολίδας.

Πρόγραμμα

17:30 - 18:00μμ
> Προσέλευση και εγγραφή ελαιοπαραγωγών στην εκπαιδευτική εσπερίδα

18:00-18:15μμ > Καλωσόρισμα προέδρου του Α.Σ. «Θερμασία Δήμητρα» κ. Κων/νου Μέλλου

Χαιρετισμός του κ. Νίκου Κρημνιανιώτη, υπεύθυνου του προγράμματος Aristoil

Xαιρετισμός του κ. Αθανασίου Γκίκα, αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα και Δασικής Πολιτικής, νόμιμου εκπροσώπου του προγράμματος Aristoil για την Περιφέρεια Πελοποννήσου

18:15-18:45μμ > «Οδηγίες παραγωγής ελαιολάδου με υψηλό φαινολικό περιεχόμενο και ισχυρισμό υγείας – Τα συμπεράσματα της μελέτης του προγράμματος Aristoil για την περίοδο 2017-2018»

Προκόπης Μαγιάτης, αναπληρωτής καθηγητής και Ελένη Μέλλιου, καθηγήτρια εργαστηρίου του Τομέα Φαρμακογνωσίας και Χημείας Φυσικών Προϊόντων της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

18:45-19:00μμ > Ισχυρισμός υγείας – Νομοθετικές απαιτήσεις επισήμανσης ελαιολάδου

Κυριακή Αρχοντάκη, γεωπόνος PHD, ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

19:00-19:15μμ > Ερωτήσεις του κοινού

19:15-19:30μμ > Διάλειμμα

19:30-19:50μμ > Φυτοπροστασία

Αντώνης Παρασκευόπουλος, διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλλίας

19:50-20:00μμ > Γεωργικές πρακτικές και ποιότητα ελαιολάδου

Αριστείδης Παπανικολάου, γεωπόνος ΔΑΟΚ Μεσσηνίας

20:00-20:20μμ > Γευσιγνωσία ελαιολάδου

Νίκος Κουτσούκος, χημικός, εκπρόσωπος Σχολείου Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας

20:20-20:30μμ > Ερωτήσεις κοινού

Επόμενο σημαντικό βήμα για τη «Θερμασία Δήμητρα» αποτελεί η συμμετοχή της στο δημιουργούμενο «Μεσογειακό Δίκτυο (cluster) Υγιειοπροστατευτικών ελαιολάδων» υπό τη σκέπη του προγράμματος Aristoil. Οι σχετικές συζητήσεις πρόκειται να ανοίξουν επίσημα στην ημερίδα του INTERREG MED Aristoil στο πλαίσιο της έκθεσης «Regional Agenda» που θα διεξαχθεί στην Πάτρα στις 30 Μαρτίου 2019.

 
 
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019 12:32

4th Biopesticides Europe 2019

Written by

To 4o συνέδριο Biopesticides Europe θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 29 – 30 Μαΐου 2019.

Η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αγορά βιολογικών εντομοκτόνων έχει συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Με την αυξημένη κατεύθυνση από τις αρχές και την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμη γεωργία είναι βέβαιο ότι η αγορά των βιοπαρασιτοκτόνων θα συνεχίσει να παρουσιάζει πρωτοφανή ανάπτυξη. Εντούτοις, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα από τον κλάδο σχετικά με τον τρόπο αποτελεσματικής διάθεσης των προϊόντων στην αγορά. Τα ζητήματα που αφορούν τη ρύθμιση και την καταχώριση εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση.

Αυτή η εκδήλωση διάρκειας 2 ημερών θα συγκεντρώσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας από τη βιομηχανία βιολογικών φυτοφαρμάκων για να συζητήσουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις μελλοντικές ευκαιρίες. Η διάσκεψη θα συζητήσει επίσης την τρέχουσα επισκόπηση των αγορών, με έμφαση από εμπειρογνώμονες σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς των βιοπαρασιτοκτόνων και τις νέες ιδέες και την καινοτομία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στο συνέδριο θα μιλήσει ο Δρ. Matthew Tarver, ερευνητής εντομολόγος της Bayer AG για την ανάπτυξη του Βιολογικού Nematicide BioAct DC (Purpureocillium lilacinum PL251) και πώς ταιριάζει στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου με τη χημική ουσία Nematicide Velum (φλουπυράμη).

Μία μέρα πριν τη διάσκεψη, το απόγευμα της 28ης Μαΐου (ημέρα Τρίτη), μια επιλεγμένη ομάδα συμμετεχόντων θα έχει μια μοναδική ευκαιρία να επισκεφθεί
το Διεθνές Κέντρο Ερευνών Jealott's Hill της Syngenta.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 10:30

Αthena International Olive Oil 2019

Written by

O 4oς διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου «Αthena International Olive Oil 2019 θα διεξαχθεί στις 18 - 20 Μαρτίου 2019 στο Ναύπλιο, όπως πάντα με τη συμμετοχή κριτών διεθνούς εμβέλειας από διάφορες χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 10:19

20ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ζιζανιολογίας

Written by

Η Ελληνική Ζιζανιολογική Εταιρεία ανακοινώνει τη διοργάνωση του 20oυ Πανελλήνιου Συνεδρίου της με τίτλο: «Ζιζανιολογία: προβλήματα, τάσεις & σύγχρονες προκλήσεις». Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο στις 4 - 6 Απριλίου 2019, στον Δημοτικό κινηματογράφο "ΑΝΕΣΙΣ".

Πληροφορίες:
Δ. Μπιλάλης (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.),
Π. Κανάτας (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Αναμένονται ανακοινώσεις για τις θεματικές ενότητες συνεδρίου, οδηγίες για τη συγγραφή περιλήψεων και για την εγγραφή στο συνέδριο.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

Ο ΑγροΤύπος είναι χορηγός επικοινωνίας.

 

 

Πηγη

Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2019 10:17

Ημερίδα για το γλοιοσπόριο της ελιάς

Written by

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας – Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη ΑΕ διοργανώνει την Παρασκευή 8 Μαρτίου και ώρα 19:00 στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου ημερίδα με θέμα «Το γλοιοσπόριο της ελιάς».

Το γλοιοσπόριο έχει μπει πλέον στην καθημερινότητα του ελαιοπαραγωγού και ειδικότερα σε χρονιές με πολλές υγρασίες κανείς δεν μπορεί να εφησυχάζει. Ειδικά τη ελαιοκομική χρονιά που μας πέρασε δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο σε θέματα ποσότητας όσο και σε θέματα ποιότητας. Σε πολλές περιοχές του Νομού τα προβλήματα ήταν τόσο μεγάλα που επηρεάστηκε σχεδόν το σύνολο της παραγωγής αφήνοντας πολλούς καλλιεργητές χωρίς εισόδημα.

Στην ημερίδα θα παραβρεθούν ως ομιλητές ο κος Επαμεινώνδας Παπλωματάς Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Φυτοπαθολογίας τ. Αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κος Διονύσιος Περδίκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Εργαστηρίου Γεωργικής Ζωολογίας και Εντομολογίας, ο κος Απόστολος Κλοντζάρης Γεωπόνος Γενικός Διευθυντής Τομέα Επιστήμης Γεωργίας Βayer και ο κος Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας.

Στην ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Σταύρος Αραχωβίτης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου κος Μανώλης Γιαννούλης.

Την ημερίδα θα συντονίσει ο Γεωπόνος σύμβουλος αγροτικών εκμεταλλεύσεων κος  Ιωάννης Γρηγοράτος.

Στο τέλος θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παραγωγούς.

 

Πηγη

Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2019 13:32

1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας

Written by

Εστιάζοντας στην αναπτυξιακή δυναμική και αξιοποίηση των τεράστιων δυνατοτήτων και προοπτικών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η εφημερίδα «Ελευθερία» διοργανώνει στη Λάρισα το 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας στις 15 - 16 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Διβάνη».

Βασικός στόχος του συνεδρίου είναι η διερεύνηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιφέρειας στον αγροδιατροφικό τομέα, την υγεία, τη βιομηχανία, την καινοτομία και όλους εκείνους τους παραγωγικούς τομείς που δύνανται να συμβάλλουν στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξή της.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, θεσμικοί και ακαδημαϊκοί φορείς, στελέχη του πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς τομέα, συνεταιριστικές οργανώσεις, επιχειρηματίες και πιστωτικά ιδρύματα, συζητούν και προσεγγίζουν καίρια θέματα που απασχολούν την ευρύτερη περιοχή προκειμένου να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο των πρακτικών που συνθέτουν το ανταγωνιστικό προφίλ της  Θεσσαλίας αλλά και να προσδιορίσουν τον ρόλο που επιδιώκει να διαδραματίσει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Οι ενότητες και ομιλίες του συνεδρίου προσανατολίζονται στους εξής άξονες:

 

  • Ανάπτυξη και Έργα υποδομής: Στόχοι και προοπτικές
  • Αγροδιατροφή και μεταποίηση: Καλλιεργώντας την εγχώρια ανάπτυξη 
  • Υγεία: Ο Τουρισμός Υγείας ως μοχλός ανάπτυξης της Θεσσαλίας
  • Επιχειρηματικότητα: Νέα επενδυτικά εργαλεία

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το website.

 

 

Πηγη

Η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος και ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ συνεχίζουν και φέτος τη διοργάνωση εσπερίδων για την αναβάθμιση της βαμβακοκαλλιέργειας και την αύξηση αξίας του προϊόντος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, (26 Φεβρουαρίου), στον Αλίαρτο (27 Φεβρουαρίου), στις Σέρρες (05 Μαρτίου) και στην Ορεστιάδα (06 Μαρτίου) με κύριο στόχο την παρουσίαση της Εθνικής Στρατηγικής για την Βαμβακοκαλλιέργεια.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι ακόλουθες ενότητες :

► Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Έρευνας Ποικιλιών που σποροπαράγονται στην Ελλάδα, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον παραγωγό να επιλέξει τις καλύτερες ποικιλίες για το χωράφι του

► Η συμβολή των ποικιλιών στη βελτίωση της καλλιέργειας του βαμβακιού και της ποιότητας της ίνας

► Προγράμματα ανάπτυξης καλλιέργειας βαμβακιού

► Τεχνικές γεωργίας ακριβείας με χρήση drones για μείωση κόστους βαμβακοκαλλιέργειας

► Σημασία και Αξία αποτίμησης της ποιότητας βάμβακος, των Ξένων Υλών και των πιστοποιήσεων στην κλωστοϋφαντουργία

► Θέση του Ελληνικού Βαμβακιού στη διεθνή αγορά και προοπτικές τιμών προϊόντος για την επόμενη καλλιεργητική χρονιά.

Στις εσπερίδες αναμένονται να παραστούν εκπρόσωποι όλων των σχετικών με την βαμβακοκαλλιέργεια κλάδων από όλη την Ελλάδα, ήτοι παραγωγοί, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, εκκοκκιστικές επιχειρήσεις, εταιρίες Σποροπαραγωγής και εμπορίας πολλαπλασιαστικού υλικού, εταιρίες λιπασμάτων και γεωργικών εφοδίων ενώ τέλος θα εκπροσωπηθεί και όλος ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας.

Στο τέλος της κάθε εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από τους παριστάμενους ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

 
 

Απαραίτητο θα είναι όσο περνούν τα χρόνια λόγω των αλλαγών στις καιρικές συνθήκες το «σπάσιµο του ληθάργου», στα αµπέλια µε νέες καλλιεργητικές πρακτικές και επεµβάσεις προκειµένου να µην υπάρχει καθυστέρηση στην ωρίµανση άρα και την εµπορία.

Τα παραπάνω ανέφερε η καθηγήτρια του ΓΠΑ Κατερίνα Μπινιάρη στην ετήσια ηµερίδα (Open Field Day 2018) του Οργανισµού Γεωργικής Έρευνας του Ισραήλ στο Κέντρο Αξιολόγησης της εταιρείας Grape Evolution και των φυτωρίων αµπέλου Φασούλης.

Επίσης η ίδια τόνισε πως τα επόµενα χρόνια θα πρέπει να κλιµακώσουµε την αµπελοκαλλιέργεια µε νέες ποικιλίες οι οποίες θα µπορούν να παράγουν πολύ νωρίτερα και πολύ αργότερα από ό,τι συµβαίνει σήµερα προκειµένου να καλύψουµε τις ανάγκες της διεθνούς αγοράς µε περισσότερες εξαγωγές και καλύτερες τιµές για τους παραγωγούς.

Να σηµειωθεί ότι σύµφωνα µε την καθηγήτρια, λήθαργος είναι η παροδική κατάσταση κατά την οποία τα διάφορα τµήµατα του πρέµνου που περιλαµβάνουν µεριστωµατικό ιστό αδυνατούν να εκδηλώσουν βλαστική δραστηριότητα.

«Η γνώση εποµένως της φυσιολογικής, της βιοχηµικής και της γενετικής βάσης του λήθαργου παρουσιάζει σηµαντικό αµπελοκοµικό ενδιαφέρον, µε οικονοµικές επιπτώσεις στην παραγωγική αµπελουργία, και επιτρέπει την εφαρµογή µέσων και τεχνικών είτε για την διακοπή είτε για την παράταση του φαινοµένου.

Λήθαργο έχουµε µέσα στο τέλος καλοκαιρού αλλά µέχρι τέλος Νοεµβρίου έχει ολοκληρωθεί ανάλογα την ποικιλία», τόνισε κατά την διάρκεια της οµιλίας της στο Λεόντιο Κορινθίας η Επίκουρος Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Αµπελολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών.
 
Την Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:00 στην Αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας (Κύπρου 30, Μεσολόγγι) το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του επικείμενου διαγωνισμού καινοτομίας του έργου AGROINNOECO, μέσω του οποίου θα αξιολογηθούν και θα αναδειχθούν καινοτόμες ιδέες από ενδιαφερόμενους καινοτόμους στον Αγροδιατροφικό Τομέα.


Η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τον Διαγωνισμό αναμένεται να είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας του έργου http://www.agroinnoeco.eu εντός του Νοέμβρη 2018. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα επωφεληθούν μέσα από το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας του έργου AGROINNOECO απολαμβάνοντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επιχειρηματικής υποστήριξης με εκπαίδευση, mentoring, συμβουλευτική και δικτύωση. Το πρόγραμμα θα οδηγεί στην κατάρτιση επιχειρηματικού σχεδίου για κάθε επιλεχθέντα με σκοπό η καινοτόμος ιδέα να αναπτυχθεί ως βιώσιμη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστεί το έργο AGROINNOECO και οι στόχοι του, το μοντέλο της προ-θερμοκοιτίδας του έργου AGROINNOECO καθώς και η διαδικασία και οι όροι συμμετοχής στον επικείμενο διαγωνισμό καινοτομίας. Επίσης θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές – επιτυχημένα παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων.

Για επιβεβαίωση παρουσίας ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://bit.ly/2RdXmGO

 

Πηγη

Ημερίδα με θέμα την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον συνδιοργανώνουν στη Θεσσαλονίκη η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής του ΠΑΑ 2014-2020.

 

Η ημερίδα, με τίτλο «Συνεργαζόμαστε για την καινοτομία στη γεωργία, την κτηνοτροφία και το περιβάλλον: Δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων Μέτρου 16», θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, στο ξενοδοχείο Porto Palace (26ης Οκτωβρίου 65, Λιμάνι Θεσσαλονίκης) και διοργανώνεται στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης του Μέτρου 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ 2014-2020, καθώς και η σχετική πρόσκληση για τη χρηματοδότηση προτάσεων συνεργασίας μεταξύ αγροτών, ερευνητών, συμβούλων και φορέων τεχνογνωσίας για την υλοποίηση καινοτόμων σχεδίων. Επίσης θα πραγματοποιηθούν θεματικά εργαστήρια τα οποία θα λειτουργήσουν ως πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών και αναγνώρισης αναγκών, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δικτυωθούν και να συνεργαστούν για τη δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων.

Η ημερίδα είναι ανοιχτή σε εκπροσώπους συλλογικών σχημάτων του αγροτικού τομέα, όπως συνεταιρισμούς, Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), ομάδες παραγωγών (ΟΠ), εκπροσώπους της ερευνητικής και επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπους του ΓΕΩΤΕΕ, καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο για συνεργασία στο πλαίσιο του Μέτρου 16.

Χαιρετισμό στην ημερίδα θα απευθύνουν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας:

9:00 - 9:30  Προσέλευση - εγγραφές

9:30 - 10:00 Χαιρετισμοί 

Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Χαράλαμπος Κασίμης,  Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων

Συντονισμός: Μαρία-Χριστίνα Μακρανδρέου - Προϊσταμένη Μονάδας Δικτύωσης & Δημοσιότητας Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΑΑ 2014-2020

10:00 - 10:10 Καινοτομία και αγροδιατροφικό σύμπλεγμα: το παρόν και το μέλλον για την Ελλάδα

Δημήτριος Σκούρας - Κοσμήτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων - Εργαστήριο Οικονομικής των Επιχειρήσεων, της Καινοτομίας και της Περιφερειακής Ανάπτυξης

10:10 - 10:20 Ο Αγροδιατροφικός Τομέας στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Γεώργιος Κωστάρας - Στέλεχος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

10:20 - 10:30 Ευρωπαϊκή Σύμπραξη Καινοτομίας για την παραγωγικότητα και τη βιωσιμότητα της γεωργίας – Στόχοι και ευκαιρίες

Ευαγγελία Τζουμάκα - Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΠΑΑ 2014-2020

10:30 - 10:45 Μέτρο 16 «Συνεργασία» του ΠΑΑ – Θεσμικό πλαίσιο και λεπτομέρειες που αφορούν στην υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων στο πλαίσιο των Υπομέτρων 16.1 – 16.2 & 16.1 – 16.5

Μαρία Τσάρα - Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής ΠΑΑ 2014-2020

10:45 - 11:15 Ερωτήσεις

11:15 - 11:30 Συνεργασία και ανάδειξη καινοτόμων ιδεών

Κώστας Κοκκινοπλίτης - Εμπειρογνώμονας Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Σύμβουλος επιχειρήσεων

11:30 - 12:00 Διάλειμμα

12:00 - 13:30 Παράλληλα εργαστήρια: Τρέχουσες εξελίξεις & τάσεις ανά θεματική ενότητα – Παρουσίαση παραδειγμάτων. Δικτύωση και αλληλεπίδραση μεταξύ ερευνητών και γεωργών για την καταγραφή προβλημάτων/ιδεών με στόχο τη συνεργασία για τη δημιουργία Επιχειρησιακών Ομάδων

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

Γεωργία ακριβείας

Συντονίστρια Μαρία Τσάρα, ΕΥΕ ΠΑΑ 2014-2020,

Εισηγητής Βαγγέλης Αναστασίου, Επιστημονικός Συνεργάτης – Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Φυτοπροστασία/Φυτική παραγωγή

Συντονίστρια Ευαγγελία Τζουμάκα, Στέλεχος Μονάδας Προγραμματισμού ΕΥΔ ΠΑΑ 2014-2020,

Εισηγήτρια Αιμιλία Μαρκέλλου, Ερευνήτρια  - Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο

Κτηνοτροφία

Συντονιστής Κων/νος Κοκκινοπλίτης, Εμπειρογνώμονας Ευρωπαϊκής Επιτροπής - Σύμβουλος επιχειρήσεων,

Εισηγητής Γεώργιος Αρσένος, Καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Προστασία περιβάλλοντος και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, Συντονιστής Μίνως Ελευθερίου, Επιστημονικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Εισηγητές Αθανάσιος Σφουγγάρης, Αναπληρωτής Πρύτανη, Καθηγητής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,

Κωτσόπουλος Θωμάς, Αναπληρωτής Καθηγητής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

13:30 - 14:00       Διάλειμμα

14:00 - 14:30       Συμπεράσματα

 

 

Σελίδα 1 από 4

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Ολιστική διαχείριση ελαιώνα

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ