Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Σεμινάρια

Σεμινάρια (21)

Environmental Obser-vatory και σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σουηδίας, διοργανώνεται στις 2 Mαΐου 2019, στην Aκαδημία Aθηνών, σεμινάριο με θέμα «Προκλήσεις και ευκαιρίες για μια Nέα Oικονομία υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής: Προώθηση της καινοτομίας για τη Bιώσιμη Aνάπτυξη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου ενώ θα δώσει το «παρών» και η Πριγκίπισσα Bικτώρια της Σουηδίας.

H  ιδιαίτερα αυτή σημαντική πρωτοβουλία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση πάνω στα μεγάλα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρόγραμμα στα αγγλικά.

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) διοργανώνει σεμινάριο ενημέρωσης Ελλήνων εξαγωγέων, την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ώρα 09:30 π.μ.-14:30 μ.μ., στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα, στο πλαίσιο της επίσημης εθνικής συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας (PLMA’s World of Private Label), η οποία πραγματοποιείται στο Άμστερνταμ στις 20-22 Μαΐου 2019.

Η Διεθνής  Έκθεση ‘PLMA’s World of Private Label’, διοργανώνεται εδώ και 33 χρόνια από την Ένωση Κατασκευαστών Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας, τα μέλη της οποίας ξεπερνούν τις 4.400 και θεωρείται η σημαντικότερη παγκοσμίως εμπορική διεθνής έκθεση στον τομέα προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας.

Παρέχει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας σε ένα ευρύ φάσμα υποψηφίων πελατών, στο οποίο συγκαταλέγονται λιανέμποροι, εισαγωγείς, εκπρόσωποι  αλυσίδων super markets και discount super markets,  χονδρέμποροι κλπ από την Ευρώπη, τη Νότια και Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Αφρική.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Στόχος, να ενημερωθούν οι Έλληνες εξαγωγείς  για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για θέματα προώθησης προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στις αγορές του κόσμου, καθώς και για τις ευκαιρίες που προσφέρονται από τη συμμετοχή τους στις διεθνείς εκθέσεις PLMA σε Άμστερνταμ, Σικάγο και Σανγκάη.

Όπως σημειώνεται, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο τομέας των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αυξάνει συνεχώς το μερίδιο του, σε ποσοστό περίπου 30%, στις 17 από τις 20 ευρωπαϊκές χώρες που παρακολουθεί η εταιρεία Nielsen για λογαριασμό της PLMA.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στην κα Ήρα MacPhail, του Οργανισμού Enterprise Greece, (τηλ: 210 33 55 741, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Λίγα λόγια για τον Enterprise Greece

Ο Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση των εξαγωγών, αποσκοπώντας στο να προβάλει τη χώρα ως ιδανικό επενδυτικό προορισμό και στο να προωθεί τα ανταγωνιστικά εξαγωγικά προϊόντα και υπηρεσίες της Ελλάδας.

 

 

Πηγη

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση διοργανώνει πρακτικό σεμινάριο με θέμα: Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων, Ευκαιρίες και προοπτικές για Ελληνικά τρόφιμα και ποτά στις ξένες αγορές, το διήμερο 15-16 Μαρτίου 2019.

Το σεμινάριο συστηματοποιεί τη γνώση γύρω από τους κανονισμούς και τους μηχανισμούς που οδηγούν την εξαγωγική προσπάθεια σε επιτυχία και κερδοφορία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, να ενισχύσουν τις γνώσεις τους και να δούνε παραδείγματα εξαγωγικής επιτυχίας αλλά και αποτυχίας πραγματικών Ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα εξεταστούν θέματα όπως: η εκτίμηση της δυνατότητας μιας επιχείρησης για εξαγωγές, η επιλογή κατάλληλων αγορών-στόχων, τα εργαλεία εύρεσης πελατών, διανομέων και αντιπροσώπων, η τιμολογιακή πολιτική για τα προϊόντα που εξάγονται, τα έγγραφα που συνοδεύουν τα προϊόντα που εξάγονται.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν καλώντας στο τηλ.  2103680006 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

Πηγη

Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 12:58

English for Agriculture

Written by

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Η εκπαίδευση απευθύνεται σε όλους όσους αναζητούν εργασία στον γεωργικό κλάδο στο εξωτερικό και σε αυτούς που θέλουν να ταξιδεύουν εκτός Ελλάδας και να ενημερώνονται σχετικά με νέες μεθόδους για την προετοιμασία του εδάφους, τις μεθόδους σποράς, τον γεωργικό εξοπλισμό, τα ζώα και τη βιολογική γεωργία και δε γνωρίζουν βασικούς όρους επικοινωνίας.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να βελτιώσουν τα αγγλικά τους και τις δεξιότητες επικοινωνίας , στους επαγγελματίες του τομέα της γεωργίας και σε όσους θέλουν να έχουν επαφή ή συναλλαγή με το εξωτερικό. Το σεμινάριο προσφέρει πάνω από 400 λεξιλογικούς όρους και φράσεις, ασκήσεις για τη δομή του γραπτού λόγου και τις ακουστικές ικανότητες και οδηγεί τους σπουδαστές σε ένα καλό επίπεδο επικοινωνίας σε οτιδήποτε αφορά στον γεωργικό τομέα.

Θεματικές Ενότητες

1. The history of agriculture
2. Plant products
3. Anima products
4. Soil
5. Water
6. Seeds
7. Plantgrowth
8. Harvest
9. Storage
10. Feed and nutrients
11. Housing animals
12. Breeding
13. Slaughter and processing
14. Cultivation and planting equipment
15. Harvest equipment
16. Beef industry
17. Swine industry
18. Poultry industry
19. Dairy industry
20. Sheep industry
21. Equine industry
22. Apiculture
23. Classification and Composition
24. Salts and acidity
25. The nitrogen cycle
26. Soil conservation
27. Preparing,seeding and planting
28. Climate and weather
29. Pricing
30. Government intervention
31. Animal behavior
32. Animal health
33. Animals and grain
34. Bioengineering
35. Cropping systems
36. Growing seasons
37. Weeds,pests,and disease
38. Diagnosing crop problems
39. Agribusiness management
40. International trade
41. The futures market
42. Sustainable farming
43. Technological advances
44. Organic farming
45. GMOs
46. Glossary

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια και εκπαιδευτικές υπηρεσίες
- Διάρκεια:20 ώρες. Στο σεμινάριο περιλαμβάνεται υλικό εκπαίδευσης
- Το σεμινάριο δύναται να πραγματοποιηθεί και ενδοεπιχειρησιακά.
- Το σεμινάριο μπορεί να επιδοτηθεί μέχρι και 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ.
- Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e- learning).

Πιστοποίηση
Βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας
Κε.Δι.Βι.Μ 1 COMPUTER STARΤ
Το σεμινάριο είναι εγκεκριμένο από τον ΕΟΠΠΕΠ Υπουργείο Παιδείας

 
 

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Χρήστος Κατσάνος

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Εκτελεστικοί Διευθυντές, Managers, Retail Managers, Marketing Managers, Επιχειρηματίες, Υπεύθυνοι Πωλήσεων, Brand Managers και Υπεύθυνοι Εξυπηρέτησης Πελατών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Είναι γεγονός, ότι ο Αγροτικός Κλάδος σε σχέση με τους υπόλοιπους κλάδους υστερεί στην κατανόηση και εφαρμογή των κανόνων του Marketing και του Branding.
Μέσα από το συγκεκριμένο σεμινάριο τα στελέχη Marketing μίας αγροτικής επιχείρησης ή οργανισμού θα μάθουν πώς να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη προσφέροντας υψηλή αξία στα προϊόντα τους, αξία υψηλότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού. Μέσα από την υψηλότερη αυτή αξία θα μπορέσουν να επιτύχουν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, δηλαδή η υπεροχή της ίδιας και των προϊόντων της έναντι του ανταγωνισμού. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους σε πιστότητα (loyalty) των πελατών και τελικά σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις των προϊόντων / υπηρεσιών της αγροτικής επιχείρησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Marketing
- Βασικές έννοιες marketing
- Ικανοποίηση πελάτη
- Συμπεριφορά καταναλωτή
- Ανάπτυξη νέων προϊόντων
- Κανάλια marketing
- Ηλεκτρονικό marketing

Branding
- Βασικές έννοιες branding
- Positioning και Επικοινωνία του Brand Positioning
- Brand Extension
- Τιμολογώντας το brand ως premium
- ROBI (Return on Brand Investment)
- Νόμοι του branding

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είναι διαδραστικό με μικρές παρουσιάσεις του εισηγητή που ακολουθούνται από συζητήσεις και εργασίες/ πειραματισμούς των συμμετεχόντων.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Αγροτουρισμός είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού η οποία επιδιώκει τη δημιουργία θετικών κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Οι δραστηριότητές του συνδυάζουν την αγροτική παραγωγή και το πολιτιστικό περιβάλλον των αγροτικών περιοχών, τις αγροτικές ασχολίες, τα τοπικά προϊόντα, την παραδοσιακή κουζίνα και τοπική γαστρονομία, καθώς και την παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας και εστίασης σε χώρους ενοποιημένους ή μη με αγροτικές εγκαταστάσεις.

Στο σεμινάριο αυτό αναλύεται πώς μπορεί να οργανωθεί μια αγροτουριστική επιχείρηση. Περιγράφονται τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημά της και δίνονται πρακτικές συμβουλές για το στήσιμό της. Επίσης, αναλύεται η κατάστρωση επιχειρηματικού πλάνου, οι δυνατότητες χρηματοδότησης, καθώς και το πώς μπορεί να εκπαιδευτεί ο νέος επιχειρηματίας. Παρουσιάζεται η σημασία της χρήσης παραδοσιακών, βιολογικών προϊόντων σε μία αγροτουριστική μονάδα και τέλος, παρουσιάζονται τρόποι για την προβολή και προώθηση της επιχείρησης.

Θεματικές Ενότητες

1. Τα πρώτα βήματα για το ξεκίνημα μιας αγροτουριστικής επιχείρησης
2. Πρακτικές και τεχνικές συμβουλές για μια αγροτουριστική επιχείρηση
3. Η ποιότητα στον αγροτουρισμό
4. Προβολή και προώθηση της επιχείρησης
5. Η «χάρτα» του αγροτουρισμού
6. Μάρκετινγκ
7. Η ποιότητα στον Αγροτουρισμό
8. Αρχές Management Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
9. Εναλλακτικές μορφές Τουρισμού, πόροι, προϊόν
10. Προγράμματα Χρηματοδότησης Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια και εκπαιδευτικές υπηρεσίες
• Διάρκεια:3 μήνες - 4ώρες εβδομαδιαία
ή 2 μήνες - 6 ώρες εβδομαδιαία | 50 ώρες
• Προαιρετικά 2-3 ημέρες επίσκεψη σε αγροτουρισμό στην Ελλάδα
• Προαιρετικά 4-5 ημέρες επίσκεψη σε αγροτουρισμό στην Ιταλία
• Επαγγελματική εκπαίδευση
• Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-learning)
• Το Σεμινάριο επιδοτείται 100% από το Πρόγραμμα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ

Πιστοποίηση
Στο τέλος της φοίτησης οι υποψήφιοι αξιολογούνται και παρέχεται:
1. Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας Αρ. Αδείας: 2100634 - Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTERSTART και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Το Σεμινάριο έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)
Πιστοποίηση από το Τεχνοβλαστό του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από εξετάσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής πάνω στο αντικείμενο. Η επιτυχής ολοκλήρωση της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της πιστοποίησης.
2. Certified Professional On Agrotourism Sector-CPAS - Πιστοποιημένος Υπεύθυνος Αγροτουριστικής Μονάδας (Χωρίς το κόστος Πιστοποίησης ACTA CPAS)

 
 

Σε δύο απογεύματα τα Πάντα! για την Ορθή Καλλιέργεια της Ελιάς και την δυνατότητα κατασκευή μικρής μονάδας μεταποίησης (βιοτεχνίας ή Οικοτεχνίας) για Ελιές και Ελαιόλαδο, ελιές, ασθένειες! βελτιστοποίηση Καλλιέργειας. 

Εισηγητής Γεωπόνος : Απόφοιτος τμήματος Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Γ.Π.Α.) με μεγάλη εμπειρία σε Εταιρίες επεξεργασίας Τροφίμων ( και ιδιαίτερα του Ελαιολάδου και της Ελιάς ).

Σε ποιους απευθύνεται:  Το Σεμινάριο  απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να ξεκινήσουν τώρα μια νέα Μοντέρνα καλλιέργεια Ελιάς  αλλά και σε όσους ήδη καλλιεργούν τις δικές τους ακόμα και για όσους θα ήθελαν να κατασκευάσουν την δική τους Οικοτεχνική Μονάδα μεταποίησης τροφίμων, (Νόμος 4235/2014).

Σε όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν τη  δική τους Οικοτεχνία  (μικρή οικογενειακή μεταποιητική μονάδα Ελιάς ) είτε είναι  γεωργοί  είτε όχι ( και να γνωρίσουν τις Προϋποθέσεις για να ενταχτούν για επιδοτούμενα προγράμματα χρηματοδότησης).

Σε όσους-ες επιθυμούν να δημιουργήσουν το  δικό  τους επισκέψιμο  πολυλειτουργικό αγρόκτημα (νέο) σε συνδυασμό με  αγροτουριστικές δραστηριότητες (Νόμος 4235/2014). 

Και σε όσους θα ήθελαν να Ενημερωθούν για την Βιολογική Καλλιέργεια και την Ορθή Γεωργική Πρακτική ( Νέα ΚΑΠ). 


 Κυρίως απευθύνεται σε όσους –ες επιθυμούν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και βήμα –βήμα να γνωρίσουν  πώς να  χτίσουν τη δική τους οικοτεχνία (μικρή Νόμιμη βιοτεχνική μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας τοπικών προϊόντων) και αγρόκτημα , από την αδειοδότηση  μέχρι την πιστοποίηση των παραγόμενων προϊόντων με βάση την Ελιά! ( συνταγές - μυστικά!).


Σκοπός και εκπαιδευτικοί στόχοι 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι να εξοικειώσει  τους εκπαιδευόμενους με το σχεδιασμό και την υλοποίηση  επενδυτικών  τους προτάσεων για ίδρυση  και λειτουργία μιας μικρής οικοτεχνίας. 

 

Οι στόχοι σε επίπεδο γνώσεων είναι : Να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις διαδικασίες ίδρυσης και λειτουργίας  μιας   οικοτεχνικής  μονάδας  , να προσδιορίζουν  τα σημεία   εκείνα που θα βελτιώσουν την παραγωγή και να αναγνωρίζουν τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό και  σε τεχνικές συμβουλές .

 

Στόχοι στο επίπεδο ικανοτήτων : Οι  εκπαιδευόμενοι μετά τη λήξη του σεμιναρίου  θα είναι σε θέση να αξιοποιούν τεχνογνωσία και γνώσεις που θα  εφαρμόζουν στην  λειτουργία  της δικής τους Βιολογικής Καλλιέργειας Ελιάς ή Ορθής Γεωργικής Πρακτικής ή υπέρ - πυκνής φύτευσης και συγκομιδής Ελαιοκάρπου ακόμα και της της οικοτεχνικής μονάδας  και στη χρηματοδότηση του επενδυτικού τους  σχεδίου .

 

Στόχοι σε επίπεδο στάσεων : Οι εκπαιδευόμενοι να προσαρμοστούν σε  συμπεριφορές Μοντέρνας Βιώσιμης Αγροτικής επιχειρηματικότητας  και να ενταχθούν σε ένα κλίμα  οικονομικής διαχείρισης της Καλλιέργειας / μονάδας  που να την  αισθάνονται ως  δική τους. 

Νέο!  

Θα αναφερθούμε στη Νέα Επιδότηση για Δημιουργία Μικρού Νόμιμου Εργαστηρίου μεταποίησης

( Μέτρο 4.2 για την Μεταποίηση Φ.Ε.Κ. 99 /β’/24 – 1 – 2017).


Διδακτικές ενότητες

1η Ημέρα

Επιλογή του κατάλληλου κτήματος για την Αρχική Εγκατάσταση Ελαιώνα

Εδαφοανάλυση ( τρόποι λήψης δείγματος εδάφους – κόστος – παραδείγματα ).

Προετοιμασία του κτήματος μας και στην συνέχεια ορθή Φύτευση – λίπανση –  (Οργανική Λίπανση - Βιολογική) τρόποι και μέθοδοι άρδευσης ( ποτίσματα).

Πυκνότητα φύτευσης - Χρόνος φύτευσης  ( τι είναι η Υπέρ Πυκνή φύτευση;) 

Καλλιεργητική τεχνική ελαιοδέντρων - Κλάδεμα μόρφωσης (Διαμόρφωση Κόμης) – καρποφορίας.

Αντιμετώπιση Ζιζανίων – Ασθενειών ( με Βιολογικό τρόπο και συμβατικό).

Ορθή  Συγκομιδή καρπών ( δείτε τι πιστοποίηση υπάρχει γι αυτό!).

Παρενιαυτοφορία

Πολλαπλασιασμός

Ποικιλίες ελιάς και επεξεργασία

Παραδείγματα καλλιεργειών και Καλλιεργητών

Ανοιχτή συζήτηση με θέμα : Αξίζει κανείς να επενδύσει στην Καλλιέργεια Ελιάς στην Ελλάδα του σήμερα; 

 Περίπτωση μελέτης  για  ίδρυση και  λειτουργία   οικοτεχνίας   &   Πολυλειτουργικού   αγροκτήματος

 Βρώσιμες ελιές ( Επαγγελματικές συνταγές Νομοθεσία )

 Αρωματισμένα ελαιόλαδα! ( τρόποι - τεχνικές - διεθνή αγορά).

  

Ιταλικά Ελαιόλαδα

2η  Ημέρα.

Περίπτωση μελέτης  για  ίδρυση και  λειτουργία   οικοτεχνίας   &   Πολυλειτουργικού   αγροκτήματος

 Βρώσιμες ελιές ( Επαγγελματικές συνταγές Νομοθεσία )

 Αρωματισμένα ελαιόλαδα! ( τρόποι - τεχνικές - διεθνή αγορά).

Μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων, δείγματα - ανταγωνισμός.

Παρουσίαση συσκευασιών ελαιολάδου ( δείγματα απο Ελλάδα και Εξωτερικό)!

Barcode ( τρόποι απόκτησης).. 

Παρουσίαση ιστοριών επιτυχίας!

Προοπτικές πώλησης και εξαγωγές ( Ελαιολάδου και ελιών).

Τρόποι Συσκευασίας Νομοθεσία.

Αδειοδοτήσεις  – Μητρώα - Βήμα - Βήμα απο την αδειοδότηση μέχρι την συσκευασία! 

Διαχείριση Συστήματος   ασφάλειας τροφίμων  ISO 22000 /HACCP

Χρηματοδότηση  επενδυτικού Σχεδίου, επιδοτήσεις. 


Πότε θα διεξαχθεί;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019

Που θα γίνει;

Σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα δίπλα στην πλατεία Βικτώριας - Αθήνα (100 μέτρα απο τον Ηλεκτρικό σταθμό του ΗΣΑΠ). 3ης  Σεπτεμβρίου 132, 4ος  όροφος 

Τι ώρα θα γίνει;

θα Ξεκινάει στις 4.00 το απόγευμα και μέχρι τις 9.00 μ.μ.


Κόστος;

120 ευρώ με ΦΠΑ  

Και από το σπίτι σας! με Online παρακολούθηση μέσω webinar, σε πραγματικό χρόνο και με πλήρη συμμετοχή σας και υποστήριξη. Κόστος80 με Φ.Π.Α.  Webinar Αγροτικών Ευκαιριών.

Ειδικές εκπτώσεις :

 Για ανέργους 80€, Για 2 άτομα Μαζί 80€ το άτομο, Για Φοιτητές 60€ ( στην αίθουσα ) και για Μεταπτυχιακούς Φοιτητές του Γ.Π.Α. μέσω Webinar Δωρεάν.

 

 

 

Πηγη

Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 13:22

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Written by

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ

Γιώργος Νικολάου

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

• Υποψηφίους Επιθεωρητές Συστημάτων Βιολογικής Γεωργίας
• Συμβούλους Βιολογικής Γεωργίας
• Εσωτερικούς Επιθεωρητές
• Υπ. Φυτοπροστασίας – Λίπανσης & Υπ. Τοπικών Αυτοδιοικήσεων
• Παραγωγούς και σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν μία γνώση σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
• Ανάλυση Βασικών Αρχών της Βιολογικής Γεωργίας
• Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί βιολογικής παραγωγής
• Εθνική Νομοθεσία για της λεπτομέρειες εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανονισμών
• Στρατηγικές MARKETING Βιολογικών Προϊόντων

Δεν απαιτείται εμπειρία.

 

 

 

Πηγη

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το Σεμινάριο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και την τεχνογνωσία σε ότι αφορά τον τομέα των Φαρμακευτικών Αρωματικών φυτών και πιο συγκεκριμένα σε Αγρότες, Μεταποιητές Αγροτικών Προϊόντων, Τεχνολόγους Γεωπόνους, Γεωπόνους, Χημικούς, Φαρμακοποιούς, Εμπόρους ΦΑΦ, Φυτωριούχους, ιδιώτες που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, λάτρεις της κηπουρικής.

ΣΚΟΠΟΣ

Ο Σκοπός της εκπαίδευσης είναι: Σκοπός της εκπαίδευσης είναι ο εφοδιασμός του σύγχρονου καλλιεργητή με όλες τις γενικές και ειδικές γνώσεις που είναι απαραίτητες για την καλλιέργεια, συλλογή, μεταποίηση και εμπορία των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Ο Στόχος της εκπαίδευσης είναι: Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων υψηλού επιπέδου σε ότι αφορά την καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, τις χρήσεις τους, την μεταποίηση και τον μετασυλλεκτικό χειρισμό τους και τέλος την ανάλυση αγοράς και τις στρατηγικές προώθησης των τελικών προϊόντων στη διεθνή αγορά.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά είναι μια μεγάλη κατηγορία φυτών που έχει χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ανά τους αιώνες. Παλαιότερα αποτελούσαν την κύρια πηγή των πρώτων υλών για την παρασκευή φαρμάκων, συμπληρωμάτων διατροφής, καρυκευμάτων, αρωματικών χώρου, βαφών, προϊόντων καθαρισμού και εντομοαπωθητικών.

Στις μέρες μας παρουσιάζεται ένα ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα βότανα και τις χρήσεις τους, το οποίο ξεκίνησε περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Η ευρέως διαδεδομένη χρήση των προϊόντων των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τους καταναλωτές που σε ένα μεγάλο βαθμό οφείλεται στις επιστημονικές μελέτες που επέδειξαν τις ευεργετικές τους επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και το χαμηλό κόστος παραγωγής οδήγησε στην αύξηση του διεθνούς εμπορίου τους.

Τα αρωματικά και φαρμακευτικά δεν αποτελούν αντικείμενο μόνο ακαδημαϊκής μελέτης και έρευνας, είναι ζωντανοί αρωματικοί, έγχρωμοι και εντυπωσιακοί οργανισμοί για καλλιέργεια, χρήση και ευχαρίστηση. Όσο περισσότερο μελετά κανείς τα βότανα τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν.

Τα περισσότερα βότανα δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις καλλιεργητικών φροντίδων, καλλιεργούνται εύκολα και παρουσιάζουν ανθεκτικότητα στις δυσμενείς εδαφοκλιματικές συνθήκες.

Η καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αποτελεί μία από τις ελκυστικότερες επιλογές για νεοεισερχόμενους ή υφιστάμενους παραγωγούς αλλά και για ερασιτέχνες.

Θεματικές Ενότητες

1. Αρωματικά & Φαρμακευτικά φυτά – Η Παραγωγή τους
2. Σχεδιασμός καλλιέργειας – Εγκατάσταση – Παραγωγή
3. Συγκομιδή – Μετασυλλεκτικοί χειρισμοί
4. Η μέθοδος της ξήρανσης
5. Διαδικασία κοπής και θραύσης
6. Τα αιθέρια έλαια και η παραγωγή τους
7. Μέθοδοι παραλαβής αιθέριων ελαίων
8. Τα αιθέρια έλαια των εσπεριδοειδών
9. Έλεγχος ποιότητας αιθέριων ελαίων
10. Αιθέρια έλαια & εμπορία
11. Οι χρήσεις των αιθέριων ελαίων
12. Ανάλυση των κυριότερων αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (γενική περιγραφή του φυτού, καλλιέργεια, συγκομιδή, προδιαγραφές ποιότητας, χρήσεις, ιδιότητες, οικονομικά στοιχεία παραγωγής)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Διάρκεια και Εκπαιδευτικές Υπηρεσίες
• Επαγγελματική εκπαίδευση
• ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΒΛΙΟ σπουδαστή
• ΔΩΡΕΑΝ απεριόριστες ώρες πρακτικής εξάσκησης στους χώρους της COMPUTERSTART πάντα με την επίβλεψη του καθηγητή
• Το Σεμινάριο επιδοτείται μέσω ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ 100%
• Στην προσπάθεια για ευέλικτη διδασκαλία υπάρχει η δυνατότητα εκπαίδευσης από απόσταση (e-learning)

Πιστοποίηση
Οι σπουδαστές αξιολογούνται σε δύο φάσεις εξεταστικής διαδικασίας, τη θεωρητική και την πρακτική. Η επιτυχής ολοκλήρωση και των δύο φάσεων της εξεταστικής διαδικασίας οδηγεί στην απόκτηση της Βεβαίωσης παρακολούθησης σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας - Κε.Δι.Βι.Μ 1 COMPUTERSTART
Βεβαίωση κατάρτισης σεμιναρίου από τον Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ACTA.
Βεβαίωση Κατάρτισης Σπουδών πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας Αρ. Αδείας: 2100634 - Κε.Δι.Βι.Μ.1 COMPUTER START και αναγνωρισμένη για την αγορά εργασίας. (Ο Τομέας Εκπαίδευσης έχει εγκριθεί και πιστοποιηθεί από το Υπουργείο Παιδείας)

 

 

Πηγη

Υπάρχει δυνατότητα καταχώρησης αγγελιών αγοράς-πώλησης τροφίμων, παραδοσιακών προϊόντων και ειδών Λαϊκής Τέχνης (agroemarket, agroecreativity). Επιπλέον, επαγγελματίες και εταιρείες πώλησης αγροτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων έχουν τη δυνατότητα να αναρτήσουν αγγελίες προσφορών πώλησης (agro eshop).

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι και εταιρείες μπορούν να καταχωρήσουν τις υπηρεσίες τους και τα μέλη της Agresocial  έχουν τη δυνατότητα να κοινοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για ζήτηση και προσφορά  εργασίας.
Όλα τα μέλη της πλατφόρμας λαμβάνουν ενημέρωση με email για τις καταχωρήσεις στους κλάδους που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον.
Σε κάθε αγγελία υπάρχει δυνατότητα αποστολής μηνύματος ενδιαφέροντος στο μέλος που την έχει αναρτήσει και χάρτης με λεπτομέρειες χλμ. απόστασης καθώς και αξιολόγηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Όλα τα μέλη έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να αναρτήσουν posts, photo, video, ανταλλάσσοντας πληροφορίες, κλείνοντας συνεργασίες, επεκτείνοντας το επιχειρηματικό τους δίκτυο.
Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, Σχολεία, Σχολές, Σύλλογοι, Ιδρύματα, έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν και να παρουσιάσουν τις δικές τους ανάγκες σε εξοπλισμό, τρόφιμα, εθελοντική εργασία, είδη πρώτης ανάγκης και άλλα.
Η agresocial.com αποτελεί μοναδικό μέσο επιχειρηματικής δικτύωσης με δυναμικό χαρακτήρα καθώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται εντάσσοντας και άλλες υπηρεσίες υποστήριξης των παραγωγών, επαγγελματιών και εταιρειών.
Όλες οι υπηρεσίες θα λειτουργήσουν σε εφαρμογή σε Android και IOS.

 

 

πηγη

Σελίδα 1 από 2

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Ολιστική διαχείριση ελαιώνα

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ