Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Σεμινάρια

Σεμινάρια (10)

Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα ελαιοκομίας διοργανώνει τον Μάρτιο και τον Απρίλιο το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας.

Τα θέματα του σεμιναρίου είναι:

- Κυριότερες ασθένειες, ζωικοί εχθροί και ζιζάνια της Ελιάς: προσβολή, αντιμετώπιση, και επιπτώσεις στην ποιότητα του ελαιοκάρπου

-Κλάδεμα – Θρέψη – Λίπανση της Ελιάς

-Τα κρίσιμα σημεία στο ελαιοτριβείο και η σχέση τους με την ποιότητα του ελαιολάδου

- Γευσιγνωσία ελαιολάδου: αρχές και πρακτική

-Οι προκλήσεις της γευσιγνωστικής αξιολόγησης του ελαιολάδου

Το πλήρες πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι εδώ: http://www.tasting.teikal.gr/

Το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου είναι διαπιστευμένο από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης κατά ISO 17025 και αναγνωρισμένο από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου για την οργανοληπτική δοκιμή του ελαιολάδου. Εκτός των δοκιμών, το Εργαστήριο διοργανώνει και προσφέρει συμβουλευτική σε θέματα της ελαιοκομίας.

 

 

Πηγη

 

Η Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Πολιτισμός και Ευημερία» προσκαλεί τα μέλη της να συμμετάσχουν στον Ετήσιο Κύκλο Σεμιναρίων με θέματα: «Επιχειρηματικότητα», «Μεταποίηση, Παραγωγή και Τυποποίηση».

Η 1η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενο Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018 και ώρα  10.00- 13.00 στην Αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας στην πλατεία Ανεμόμυλου.

Η συνδρομή ανέρχεται στα 10 ευρώ.

Διαδικασία Συμμετοχής στα σεμινάρια:

Τα ενδιαφερόμενα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν στα σεμινάρια θα χρειαστεί για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να ακολουθήσουν τις παρακάτω διαδικασίες:

1) Καταβολή χρηματικού ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό της Κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης «Πολιτισμός και Ευημερία» με αιτιολόγηση κατάθεσης «Παρακολούθηση σεμιναρίου» και αιτιολόγηση

2) Η κατάθεση του ποσού να έχει πραγματοποιηθεί δύο ημέρες πριν για την έγκαιρη συμμετοχή των ενδιαφερομένων

3) Κατά την προσέλευσή τους στο σεμινάριο να έχουν μαζί τους το αποδεικτικό της κατάθεσης.

4) Μετά την κατάθεση του ποσού οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον φορέα υλοποίησης των σεμιναρίων για την ταυτοποίηση της συμμετοχής τους.

Αρ. Λογαριασμού Τράπεζα Πειραιώς

GR 1301725310005531071318064

 

 

 

Πηγη

Mε Βιωματικό Σεμινάριο και Παραμύθι σε συνεργασία με το κέντρο αγωγής παιδιού «Εξέλιξη» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου η 5η δράση του Orange Festival 2017

Το Πάρκο της Ευαγγελίστριας με τα μεγάλα σκιερά του δέντρα προφύλαξαν τα παιδιά από τον καύσωνα και οι χυμοί μας τους δρόσισαν στο μέγιστο. Η θεματολογία ήταν το πορτοκάλι και μέσα από το συγκεκριμένο Βιωματικό Σεμινάριο τα παιδιά κατανόησαν πολλά πράγματα για το πορτοκάλι αλλά και την διαδικασία χυμοποίησης ενώ έδειξαν και το ενδιαφέρον τους με αρκετά ερωτήματα.

Η πληροφορία ότι την φλούδα δεν την πετάμε αλλά την κάνουμε ζωοτροφή ήταν κάτι που κέντρισε όχι μόνο το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και των καθηγητριών. Η ατάκα ενός παιδιού «Τώρα θα ταΐζω τα ζώα του παππού μου στο χωριό πορτοκαλόφλουδα έφερε χαμόγελα πιστοποιώντας το πολύ ωραίο κλίμα που υπήρχε στην συγκεκριμένη δράση. Μια δράση στοχευόμενη καθαρά επιμορφωτικού χαρακτήρα με τους γονείς που παρακολουθούσαν να μένουν ενθουσιασμένοι με την όλη οργάνωση.Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε η 6η κατά σειρά δράση του Orange Festival 2017 και το basket 3x3 εντός της Orangeland στις εγκαταστάσεις του ελικοδρομίου του TOF με τα παιδιά του Basket Camp “Sparta 2017”.
Παρά τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες και τον καυτό ήλιο τα παιδιά ανέδειξαν το ταλέντο τους σε έναν πολύ πρωτότυπο χώρο και γήπεδο μπάσκετ μένοντας ενθουσιασμένα. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε περιήγηση στον υδροβιότοπο και τον ζωολογικό κήπο και έγινε ενημέρωση για το project της Orangeland αλλά και για την διαδικασία της χυμοποίησης.

 

 

Πηγη

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Απεντομώσεις- Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις στο αστικό και περιαστικό περιβάλλον: Από τη θεωρία στην πράξη» διοργανώνει ο Γεωπονικός Σύλλογος Μακεδονίας- Θράκης σε συνεργασία με τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 28-30 Απριλίου 2017.

 

Το σεμινάριο θα έχει διάρκεια 26 ώρες και θα πραγματοποιηθεί στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή στη Θεσσαλονίκη. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 250 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο, με πρόβλεψη έκπτωσης του ποσού αυτου.

Λεπτομέρειες για τις δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με το Γεωπονικό Σύλλογο Μακεδονίας Θράκης στα:

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Φαξ:  2310-272.036

Τηλ:   6986799436 (Αγγελική Χατζηνικολάου)

 

 

Πηγη

Η Π.Ε.Π.Τε.Γ. όπως γνωρίζετε τα τελευταία 4 έτη συμμετέχει στα εκπαιδευτικά προγράμματα ERASMUS+. Αυτήν την χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε είναι για την χώρα της Πολωνίας. Το θέμα του προγράμματος είναι «Μέθοδοι Καλλιέργειας και Κατεργασίας Αρωματικών Φυτών».

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τις 9/3/2017 – 22/3/2017. Η αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν ως 10/2/2017. Οι παροχές που καλύπτονται από το πρόγραμμα είναι:
1.    1.Κατάρτιση ων συμμετεχόντων
2.    2.Αεροπορικά εισιτήρια από Αθήνα – Πολωνία / Πολωνία – Αθήνα
3.    3.Μετακινήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα
4.    4.Διαμονή 13 διανυκτερεύσεις
5.    5.Ημιδιατροφή
6.    6.Χορήγηση πιστοποιητικού παρακολούθησης του προγράμματος

Παρακαλούμε όσα μέλη ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με την Ένωση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εκ της Γραμματείας της Π.Ε.Π.Τε.Γ.

 

 

Πηγή

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας / Επιτροπή Ερευνών (ΕΛΚΕ/ΠΘ) θα πραγματοποιήσει αυτοχρηματοδοτούμενο εκπαιδευτικό σεμινάριο επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Απεντομώσεις- Μυοκτονίες- Απολυμάνσεις στο Αστικό και Περιαστικό Περιβάλλον: από τη Θεωρία στην Πράξη», από 13 έως και 15 Ιανουαρίου 2017 στην Αθήνα.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που δραστηριοποιείται ή πρόκειται να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στα υπόψη αντικείμενα (Γεωπόνοι, Τεχνολόγοι Γεωπονίας, Χημικοί, Χημικοί Μηχανικοί, Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνίατροι κα). Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις εφαρμογές και στην επαγγελματική κατάρτιση και ενημέρωση των εκπαιδευομένων.

Δωρεάν τριήμερη εκπαίδευση μελισσοκόμων, διάρκειας 15 ωρών, διοργανώνει από τις 09.00 έως 14.00, στην αίθουσα του Τμήματος, στη Πάτρα, στις 27, 28 και 29 Ιουνίου, το Τμήμα Φυτοπροστασίας Πάτρας-ΙΚΒΦ.

 

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης, οι επαγγελματίες μελισσοκόμοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με:
-Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου
-Βασιλοτροφία, παραγωγή βασιλικού πολτού και προϊόντων κυψέλης
-Μέθοδοι εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών
-Τυποποίηση – εμπορία – προώθηση – σήμανση των μελισσοκομικών προϊόντων
-Βιολογική μελισσοκομία (όροι και προϋποθέσεις)
-Πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ)
-Παραγωγή σύνθετων προϊόντων με βάση προϊόντα κυψέλης (καλλυντικά, προϊόντα διατροφής, φάρμακα κ.α.)

Για δηλώσεις συμμετοχής, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες μελισσοκόμοι να επικοινωνήσουν με τον κύριο Λαγωγιάννη Ιωάννη στο τηλέφωνο του Τμήματος Φυτοπροστασίας Πάτρας-ΙΚΒΦ, 2610421264. Η επιλογή συμμετοχής θα γίνει κατά σειρά προτεραιότητας.

 

 

Πηγή

Σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες μελισσοκόμους του νομού απευθύνεται το σεμινάριο μελισσοκομίας που διοργανώνει στη Λευκάδα, στις 21, 22 και 23 Ιουνίου, ο ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

 

Ομιλητής του σεμιναρίου, το οποίο πιο συγκεκριμένα θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Διοικητηρίου Λευκάδας, την Τρίτη (21/06/16), την Τετάρτη (22/6/16) και την Πέμπτη (23/6/16), τις απογευματινές ώρες (ώρα έναρξης 16.00 μ.μ., λήξης 21.00 μ.μ), θα είναι ο Γεωπόνος κ. Τριανταφύλλου Γρηγόριος.

Η εκπαίδευση εντάσσεται στο Εθνικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη βελτίωση της παραγωγής και εμπορίας του μελιού στη χώρας μας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην κα. Σούνδια Δήμητρα, στο τηλέφωνο 2645360749 της ΔΑΟΚ Λευκάδας.

 

Πηγή

 

 

 

 

Τις βασικές παραμέτρους και τις πρακτικές εξαγωγών για την επιτυχημένη στρατηγική επέκταση παραγωγών οίνου και αποσταγμάτων στις διεθνείς αγορές, αναλύει το σεμινάριο «Εξαγωγές Οίνου και Αποσταγμάτων» που προσφέρει στην Αθήνα, στις 1 και 2 Ιουνίου, η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

 
«Η δυναμική των Ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων είναι πολύ μεγάλη, ωστόσο οι εξαγωγικές τους επιδόσεις παραμένουν χαμηλές. Το σεμινάριο, διάρκειας 10 ωρών θα σας επιτρέψει  να εντοπίσετε αξιοσημείωτες ευκαιρίες ανάπτυξης και να διεκδικήσετε την θέση που αξίζουν τα προϊόντα σας στις αγορές του εξωτερικού», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση.

Το σεμινάριο βασίζεται σε παραδείγματα και πραγματικές περιπτώσεις  επιτυχίας.
Συνοπτική θεματολογία σεμιναρίου
• Οίνος και Απόσταγμα Κατηγορίες
• Ετικέτες, Συσκευασία, Μετάφραση και Νομικό Πλαίσιο
• Η Μεταφορά των Προϊόντων
• Παλετοποίηση – χύδην
• Μονοπώλια και Ειδικά Συστήματα Εισαγωγών
• Εύρεση Πελατών (εισαγωγείς, διανομείς, κάβες κλπ)
• Γενικές Γραμμές Εξαγωγών
• Διαδικασία Εξαγωγής

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στα τηλ. 2103680006 ή 2103680038 ή να στείλουν μήνυμα στη διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
 
 
Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016 12:42

ΟΠΕΚΕΠΕ:Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξετάσεις

Written by

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ προσκαλεί στο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξετάσεις που διοργανώνεται στα πλαίσια της υπ' αρ. 6621/14.01.2016 Συμπληρωματικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το έτος 2016 Πιστοποίηση -Αναγνώριση Φορέων Α' στα πλαίσια του ΟΣΔΕ για τα έτη 2016-2020 .

7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016                                                                          8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

 KTHMA ΣΥΓΓΡΟΥ-Λ.ΚΗΦΙΣΙΑΣ 182                                               Κ.Υ ΟΠΕΚΕΠΕ ΔΟΜΟΚΟΥ 5 -ΑΘΗΝΑ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΟΡΕΩΝ Α - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΩΝ

 

 

 

Πηγή

 

 

 

 

 

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΝΤΟΜΟΥ TUTA ABSOLUTA

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ