Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Γεωργικές Προειδοποιήσεις

Γεωργικές Προειδοποιήσεις (83)

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 12:04

Βλαστορύκτης της Καρυδιάς

Written by

Υπεύθυνο είναι το κολεόπτερο Oberea linearis. 

Έχει μία γεννεά κάθε έτος και εμφανίζεται γύρω στον Μαίο
Οι προνύφνες εισέρχονται στα νεαρούς βλαστούς οι οποίοι ξηραίνονται.
Τα συμπτώματα είναι δυνατόν να μπερδευτούν με αυτά της βακτηρίωσης γι αυτο ανοίγουμε προσεκτικά τους μαυρισμένους βλαστούς για να διαπιστώσουμε την παρουσία της προνύμφης ή όχι.

Είτε θα ψεκάσουμε τον Μάιο ώστε να σκοτώσουμε τα ενήλικα πριν ωοτοκήσουν είτε θα συλλέξουμε και κάψουμε τους προσβεβλημένους κλαδίσκους αργότερα.
 

 

 

Πηγη

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 12:01

Ανθράκωση Καρυδιάς

Written by

Η ανθράκωση είναι ίσως η πιο καταστρεπτική ασθένεια της καρυδιάς. Προκαλείται από τον μύκητα Marssonina juglandis (Lib) Magn., (στην τέλεια μορφή σαν ασκομύκητας Gnomonia leptostyla). 

 


Προσβάλλει τα φύλλα, τα καρύδια και τους ετήσιους βλαστούς.

Στα φύλλα σχηματίζονται νεκρωτικές κηλίδες 2-3 χιλ. που συχνά ενώνονται και σχηματίζουν μεγαλύτερες νεκρωτικές επιφάνειες. Αν επικρατήσει βροχερός καιρός είναι δυνατόν η ασθένεια να επεκταθεί και να προκληθεί έντονη φυλλόπτωση τον Ιούλιο - Αύγουστο.

Η πρώιμη φυλλόπτωση επιρεάζε αρνητικά την καρποφορία. Εάν τα καρύδια προσβληθούν μικρά, τότε δεν αναπτύσσονται κανονικά και πέφτουν πρόωρα.

Ο μύκητας Marssonina juglandis διαχειμάζει στα πεσμένα στο έδαφος φύλλα. Τα ασκοσπόρια ελευθερώνονται ταυτόχρονα με την έκπτυξη των φύλλων κάπου γύρω στον Μάιο. Ο μύκητας αναπτύσεται με την ατελή μορφη του και αν ο καιρός είναι βροχερός τοτε τα κονίδια πάνε παντού και εξαπλώνουν ταχύτατα την ασθένεια.

 

 

 

Η αντιμετώπιση μπορί να γίνει με υδροξείδιο του χαλκού ή οξυχλωριούχο χαλκό προσθέτωντας πάντοτε διαβρεκτικό προσκολλητικό, αρχής γενομένης με την εμφάνιση της ασθένειας.

 

 

 

Τον Οκτώβριο είναι σημαντικό να κάνουμε ένα τελευταίο ψεκασμό με υδροξείδιο του χαλκού ή οξυχλωριούχο χαλκό προσθέτωντας πάντοτε διαβρεκτικό προσκολλητικό με καλό λούσιμο στα φύλλα στο δένδρο αλλά και στα πεσμένα. Επίσης αν προσθέσουμε και λίγο λίπασμα που να περιέχει άζωτο, βόριο και ψευδάργυρο θα εφοδιάσουμε τα δένδρα με τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να έχουμε  μία ικανοποιητική άνθηση και καρπόδεση.

 

 

 

Πηγη

Το επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η συγκομιδή εσπεριδοειδών για τη νέα καλλιεργητική περίοδο, στην οποία μέχρι στιγμής, δεν έχουν εμφανιστεί ιδιαίτερα προβλήματα από εχθρούς ή ασθένειες

Βλαστικά στάδια:

VLASTIKA STADIA

Διαπιστώσεις: 

Οι συλλήψεις στο δίκτυο παγίδευσης για τον εχθρό “Μύγα Μεσογείου” (Ceratitis capitata) παραμένουν σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα σε όλες τις περιοχές. Παρόμοια εικόνα υπάρχει από τις παρατηρήσεις στο πεδίο για τους υπόλοιπους εχθρούς (κοκκοειδή, αλευρώδεις κ.α.).

Κορυφοξήρα

KORYFOKSHRA

Συμπτώματα

Ασθένεια ξύλου, η οποία προσβάλει πιο έντονα Λεμονιές, Νερατζιές, Κιτριές αλλά και τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή. Ο μύκητας εισέρχεται στο δένδρο από πληγές. Η περίοδος μόλυνσης μπορεί να είναι από Οκτώβριο ως Απρίλιο με άριστες θερμοκρασίες ανάπτυξης 14 oC - 28 oC. Οι σταγόνες ευνοούν τη μεταφορά του μολύσματος και βοηθούν στην εξάπλωση της ασθένειας. Τα συμπτώματα της, εμφανίζονται αρχικά με τη μορφή απότομου μαρασμού χλώρωσης και πτώσης των φύλλων, σταδιακή ξήρανση των ακραίων βλαστών που μπορεί να εξελιχθεί σε αποξήρανση χοντρών κλάδων ή ακόμα και αποπληξία του δέντρου.

Προκαλείται μεταχρωματισμός των αγγείων του ξύλου.

Συστάσεις

 ► Καλλιεργητικά μέτρα:

✔  Αφαίρεση και καταστροφή των ξερών βλαστών, κλαδίσκων, βραχιόνων, ξερών δένδρων.

✔   Αποφυγή δημιουργίας πληγών ιδιαίτερα στο ριζικό σύστημα αλλά και στον κορμό και τα κλαδιά κατά τις καλλιεργητικές εργασίες.

✔   Να γίνεται απολύμανση των εργαλείων κλαδεύματος.

✔   Να αποφεύγεται το όργωμα από Οκτώβρη ως Μάη.

✔   Όπου είναι δυνατό να λαμβάνονται μέτρα προστασίας των δέντρων από χαλάζι, παγετό και ανέμους (χρήση ανεμοθραυστών περιμετρικά, ανεμομικτών κλπ).

✔   Στις νέες φυτέυσεις να γίνεται χρήση υγιούς και ανθεκτικού πολλαπλασιαστικού υλικού.

 ► Χημικά μέτρα: Προληπτικές επεμβάσεις με εγκεκριμένα χαλκούχα σκευάσματα . Οι ψεκασμοί πρέπει να αρχίζουν με την έναρξη της περιόδου των βροχών το Φθινόπωρο και να επαναλαμβάνονται (μέχρι αρχές της Άνοιξης). Έκτακτες επαναλήψεις μετά από παγετό ή χαλάζι.

Μύγα Μεσογείου

MYGA MESOGEIOU

Η μύγα της Μεσογείου ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες και την παρουσία ξενιστών μπορεί να φτάσει 6-8 γενιές ανά έτος. Προσβάλλει τους καρπούς των εσπεριδοειδών από την έναρξη της ωρίμανσης και μετά όπου το θηλυκό ωοτοκεί (σε ώριμους ή σχεδόν ώριμους καρπούς).

Μετά την εκκόλαψή τους οι προνύμφες ορύσσουν στοές καταστρέφοντας τη σάρκα των καρπών και αφού ολοκληρώσουν την ανάπτυξή τους εξέρχονται των καρπών και πέφτουν στο έδαφος όπου και νυμφώνονται.

Συμπτώματα:

Οι καρποί των εσπεριδοειδών εμφανίζουν διαφορετικά επίπεδα ευπάθειας στο έντομο ανάλογα με το είδος και την ποικιλία. Τα νεράντζια είναι πιο ευπαθή και τα λεμόνια περισσότερο ανθεκτικά. Σε ώριμους καρπούς στο σημείο του νύγματος ο φλοιός είναι σκουρόχρωμος και υπερυψωμένος, ενώ γύρω παρατηρείται ελαφρώς αποχρωματισμός κατά ζώνες. Κάτω από το σημείο του νύγματος ο καρπός σαπίζει. Εσωτερικά η σάρκα παρουσιάζει φαγώματα και σήψεις λόγω δευτερογενούς προσβολής από διάφορα παθογόνα. Οι καρποί ωριμάζουν πρόωρα και παρατηρείται καρπόπτωση.

Συστάσεις:

Καλλιεργητικά μέτρα: Συλλογή και καταστροφή των προσβεβλημένων καρπών που πέφτουν στο έδαφος ή είναι πάνω στα δένδρα.

Χημικά μέτρα: Να γίνεται τακτικός έλεγχος καρπών από την έναρξη της ωρίμανσης και μετά για την διαπίστωση της παρουσίας νυγμάτων ωοτοκίας και προσβολών. Χρήση ελκυστικών παγίδων (αναρτώνται στους οπωρώνες λίγες εβδομάδες πριν οι καρποί γίνουν επιδεκτικοί προσβολής) για τον έλεγχο του πληθυσμού και εφαρμογή δολωματικών ψεκασμών - με βάση τις συλλήψεις των παγίδων και το στάδιο ανάπτυξης των καρπών από την έναρξη μεταχρωματισμού και μετά (20 ενήλικα / παγίδα / εβδομάδα).

Δολωµατικοί ψεκασµοί: Δεν καταστρέφουν τα ωφέλιμα έντομα. Έναρξη µε την αλλαγή του χρώματος των καρπών και επανάληψη κάθε 7-10 ημέρες. Η εφαρμογή γίνεται στο νότιο τμήμα της κόμης του κάθε δένδρου ή κάθε 2ου ή 3ου δένδρου και σε ύψος 1-2 m, κυρίως σε κλάδους που δεν έχουν καρπούς. Ενδείκνυται να ψεκάζονται και θάμνοι ή φράκτες περιμετρικά του οπωρώνα. Στο ψεκαστικό υγρό εκτός από το εγκεκριμένο εντομοκτόνο προσθέτουμε και ελκυστική ουσία.

Ψεκασμοί καλύψεως: Εφαρμογή µε την έναρξη της αλλαγής του χρώματος και επαναλήψεις ανάλογα µε τη διάρκεια δράσης του χρησιμοποιούμενου εντομοκτόνου και την ημερομηνία συγκομιδής.

Μαζική παγίδευση: Αποτελεί βιοτεχνολογική μέθοδο που σέβεται απόλυτα το περιβάλλον. Βασίζεται σε έτοιμο δόλωμα, με την μορφή παγίδων, προσέλκυσης και θανάτωσης των ακμαίων του εντόμου με την δραστική ουσία δελταμεθρίν. Η ανάρτηση των παγίδων γίνεται νωρίς με χαμηλό πληθυσμό των εντόμων και πριν την ωρίμανση των καρπών. Συνεπώς όσοι έχουν σκοπό να ακολουθήσουν αυτήν τη μέθοδο καταπολέμησης του εντόμου θα πρέπει να ξεκινήσουν αυτή την εποχή.

Σήψεις καρπών

SHPSEIS KARPWN

Διάφορες σήψεις καρπών (π.χ.): Penicillium spp., Phytophthora spp., Alternaria spp., Botrytis cinerea

Οι μύκητες του γένους Φυτόφθορα διατηρούνται στο έδαφος.

Η μόλυνση των καρπών γίνεται με τα σταγονίδια (βροχή) που εκτινάσσουν τα σπόρια του μύκητα από την επιφάνεια του εδάφους κυρίως στους καρπούς που βρίσκονται στις ποδιές των δέντρων.

Η μόλυνση προκαλείται ανεξάρτητα από την ύπαρξη πληγής στους καρπούς. Μολυσμένοι καρποί, οι οποίοι δεν εμφανίζουν συμπτώματα μπορεί να συγκομιστούν και να μεταδώσουν τη σήψη σε γειτονικούς υγιείς καρπούς.

Αντίθετα η μόλυνση από τα σπόρια των Πενικιλλίων προκαλείται στους καρπούς από πληγές. Μεταφέρονται με τον αέρα. 

Συμπτώματα:

Καρποί με σήψη. Αρχικά καστανή κηλίδα με ασαφή όρια. Ο φλοιός παραμένει δερματώδης με χαρακτηριστική μυρωδιά (ταγκίλα). Σε συνθήκες αυξημένης σχετικής υγρασίας, η κηλίδα καλύπτεται από λευκή εξάνθηση (μυκήλιο του μύκητα). Οι καρποί που έχουν προσβληθεί από πενικίλλια, γρήγορα γίνονται μαλακοί, υδαρείς και μουχλιάζουν (χρώμα - ανάλογα με το είδος του μύκητα).

Συστάσεις:

Καλλιεργητικές πρακτικές για διατήρηση εύρωστων δένδρων και ποιοτικών καρπών. Κλάδεμα και υποστύλωση των χαμηλών κλάδων (ποδιάς) για να έχουν απόσταση οι καρποί από το έδαφος (κατά προτίμηση πάνω από 60 εκ.).Τακτική απομάκρυνση και καταστροφή των καρπών που πέφτουν στο έδαφος (με παράχωμα ή άλλο αποτελεσματικό τρόπο). Καθυστέρηση συγκομιδής μετά από βροχή ή δροσιά. Προσεκτικός χειρισμός των καρπών κατά την συγκομιδή, διαλογή, συσκευασία και εμπορία για να μη δημιουργούνται πάσης φύσεως τραυματισμοί στο φλοιό. Έλεγχος εντόμων που προκαλούν πληγές στην επιδερμίδα.

Χημικά μέτρα: Ψεκασμός πριν ή αμέσως την έναρξη των βροχοπτώσεων του φθινοπώρου μόνο με εγκεκριμένα σκευάσματα. Να προτιμηθούν τα χαλκούχα σκευάσματα γιατί προστατεύουν τους καρπούς για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και παράλληλα καταπολεμούν και άλλες ασθένειες. Καλό λούσιμο των καρπών και στο εσωτερικό της κόμης μέχρι και το 1,5 m ύψος. Επανάληψη των ψεκασμών μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

Ψευδόκοκκος

PSEYDOKOKKOS

Συμπτώματα: 

Στα σημεία επαφής των καρπών, του καρπού με το μίσχο, στις μασχάλες των κλαδιών και στα ίδια τα κλαδιά εμφανίζεται βαμβακώδες επίχρισμα (βαμβακώδεις σάκκοι). Οι καρποί υφίστανται σημαντική υποβάθμιση ως προς την εμπορική τους αξία από τα διάφορα αποχωρήματα του εντόμου και την άφθονη μελιτώδη ουσία που εκκρίνει. Εξασθενεί τα φυτά με την απομύζηση χυμών κι επιπλέον προκαλεί την ανάπτυξη καπνιάς στα μελιτώδη εκκρίματά του. Στα εσπεριδοειδή μπορεί να προκαλέσει πτώση μικρών καρπών.

Συστάσεις:

Μόνο σε οπωρώνες με σοβαρές ζημιές να γίνουν επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα, σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας σύμφωνα με τις λίστες που έχουν εκδοθεί.

Κόκκινη ψώρα

KOKKINH PSWRA

Συμπτώματα:

Η ζημιά που προκαλείται στους καρπούς οφείλεται στην παρουσία του κοκκοειδούς (κόκκινο ψώριασμα και μαύρισμα από την καπνιά) και στις κηλίδες που δημιουργούνται μετά την απομάκρυνσή τους. Στους νεαρούς καρπούς, στα σημεία των νυγμάτων παραμορφώνονται τα κύτταρα, σκληραίνει ο φλοιός και αργότερα σχηματίζονται μικρές εσοχές, οι οποίες παραμένουν μέχρι την εποχή της συγκομιδής μειώνοντας την εμπορική τους αξία. Η απόσπαση ή το ξέπλυμα των κοκκοειδών από τον καρπό είναι δύσκολη, ακόμα και μετά από το χειρισμό τους στα συσκευαστήρια.

Συστάσεις:

Η καταπολέμηση είναι απαραίτητη μόνο στα δενδροκομεία που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από κάποιον ή/ και από τους δύο παραπάνω εχθρούς.

 

 

Πηγη

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017 11:04

Εσπεριδοειδή (11.10.17)

Written by

 

 

Σε µια περίοδο που ωριµάζουν οι όψιµες ποικιλίες σταφυλιών στις ορεινές περιοχές, ενώ έχουν ήδη συγκοµιστεί τα πρώιµα από τα πεδινά, καταγράφεται απότοµη αύξηση των συλληφθέντων ενηλίκων της 4ης γενεάς του εντόµου ευδεµίδα.

Η αύξηση αυτή των συλλήψεων στις παγίδες παρατηρείται από το τέλος του µήνα στις πεδινές περιοχές των νοµών Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Ιθάκης, σύµφωνα µε το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Αχαΐας. Η διαπίστωση αυτή συνεπάγεται µεγαλύτερη πιθανότητα ύπαρξης των ανεπιθύµητων προνυµφών λόγω αναπαραγωγής των ενηλίκων. Η ιδιαίτερα ευκίνητη προνύµφη προκαλεί εκτεταµένες καταστροφές σε τσαµπιά, νεαρά φύλλα και βλαστούς σε συνθήκες απουσίας καρπών, ενώ υφαίνει και νηµάτια µεταξύ των ραγών.

Οι γεωπόνοι συστήνουν επιτόπιους ελέγχους στους αµπελώνες ώστε να καθοριστεί ο τύπος επέµβασης, που εξαρτάται κι από την παραγωγική κατεύθυνση του αµπελιού (οινοποιήση, σταφιδοποιήση ή επιτραπέζια χρήση) και τον χρόνο του τρύγου.

Ειδικότερα, αν πρόκειται να γίνει επέµβαση µε εντοµοκτόνα που έχουν και ωοκτόνο δράση, η εφαρµογή πρέπει να γίνει άµεσα, ενώ αν επιλεγούν αποκλειστικά προνυµφοκτόνα σκευάσµατα µια βδοµάδα αργότερα.

Ψευδόκοκκος: Αυτή την περίοδο στην Αργολίδα η κινητή µορφή του εντόµου «µεταναστεύει» στις προφυλαγµένες για το χειµώνα θέσεις, σε ρωγµές του φλοιού και των ριζών ακόµη και σε βάθος 60 εκ. όπου θα διαχειµάσει. Με την έλευση της άνοιξης τα έντοµα θα επιστρέψουν στο υπέργειο τµήµα του πρέµνου για να προκαλέσουν µύζηση και εν συνεχεία παραγωγή µελιτωµάτων σε τρυφερούς βλαστούς και ποδίσκους, ευνοώντας και τους µύκητες της καπνιάς. Οι γεωπόνοι συστήνουν ψεκασµό ενάντια στην κινητή µορφή του εντόµου αυτή την εποχή.

Ίσκα: Η ασθένεια απαντάται σε πρέµνα όλων των ηλικιών, που υπέστησαν µεγάλες τοµές κλαδέµατος µε µολυσµένα από τα παθογόνα εργαλεία. Οι καλλιεργητές καλούνται να «σηµαδέψουν» τα άρρωστα πρέµνα, ώστε να γίνουν οι κατάλληλοι χειρισµοί την εποχή του κλαδέµατος.

 

 

Πηγη

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 10:24

Τομάτα Υπαίθρια

Written by

 

 

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 10:19

Μερικές Χρήσιμες Σημειώσεις για την Ξυλέλλα

Written by

 

 

 

πηγη: ΠΚΠΦΠΕ Καβάλας

 

Οι κλιµατολογικές συνθήκες που επικράτησαν το καλοκαίρι, µε υψηλές θερµοκρασίες και χαµηλή υγρασία δεν ευνόησαν την ανάπτυξη προσβολών στις ελιές, ωστόσο οι γεωπόνοι συστήνουν µια σειρά από καλλιεργητικά µέτρα που θα ευνοούν στον καλύτερο φωτισµό και αερισµό των δέντρων του ελαιώνα γενικότερα.

Την ίδια ώρα, προτείνονται προληπτικές επεµβάσεις µε χαλκούχα σκευάσµατα που θα εµποδίσουν την ανάπτυξη µυκητολογικών ασθενειών και επανάληψη µετά από 20-25 ηµέρες ή αναλόγως των συνθηκών (µετά από βροχή). Ειδικότερα, οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Αχαΐας, ανά ασθένεια, συνιστούν τα εξής:

Κυκλοκόνιο: Η καταπολέµησή του είναι προληπτική και οφθινοπωρινός ψεκασµός είναι πολύ σηµαντικός δεδοµένου ότι αυτή η εποχή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιµη περίοδος µόλυνσης. Πρέπει να γίνει καλό λούσιµο των δέντρων και επανάληψη του ψεκασµού µετά από 25 ηµέρες περίπου ειδικά εφόσον υπάρξουν βροχές. Μεγάλη προσοχή στις ευαίσθητες ποικιλίες (Καλαµών, Λιανολιά Κέρκυρας, κ.α.) και σε ελαιώνες σε περιοχές µε υψηλή υγρασία.

Γλοιοσπόριο: Η καταπολέµησή του µπορεί να γίνει το φθινόπωρο, όταν ο καρπός αρχίζει να ωριµάζει, µε Ντοντίν, Πυρακλοστροµπίν (επιτρέπεται µόνο µία εφαρµογή το φθινόπωρο), Βορδιγάλειο πολτό, Οξυχλωριούχο χαλκό, Υδροξείδιο του χαλκού και Θειϊκό τριβασικό χαλκό. Αν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν είναι ευνοϊκές για το µύκητα (βροχές, υψηλή υγρασία) θα χρειαστεί και δεύτερος ψεκασµός µετά από 25 περίπου ηµέρες. Προτείνεται συλλογή-αποµάκρυνση του πεσµένου στο έδαφος καρπού, διότι αποτελεί πηγή µόλυνσης για το επόµενο έτος.

Ρυγχίτης: Στους ελαιώνες που διαπιστώνονται σοβαρές προσβολές από ρυγχίτη το προηγούµενο έτος, συστήνεται συνδυασµένη καταπολέµηση µε τον πυρηνοτρήτη, αµέσως µετά την ολοκλήρωση της καρπόδεσης µε εγκεκριµένο εντοµοκτόνο. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται εντατική επιθεώρηση των ελαιώνων για την έγκαιρη αντιµετώπιση των εντόµων κυρίως στην επόµενη χρονιά.

 

 

Πηγη

Περονόσπορο, ψευδόκοκκους και ασθένειες ξύλου έχουν να αντιµετωπίσουν οι αµπελουργοί, αυτή την περίοδο, µετά τον τρύγο.

Όπως αναφέρουν οι γεωπόνοι του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών Μαγνησίας, σε αµπελώνες που βρίσκονται σε ιδιαίτερα υγρές περιοχές συστήνεται ψεκασµός µε βορδιγάλειο πολτό ή ένα επιτρεπόµενο χαλκούχο σκεύασµα. Σκοπός του ψεκασµού είναι η καταστροφή των ωοσπορίων του µύκητα που σχηµατίζονται στα φύλλα και δίνουν αργότερα τις ανοιξιάτικες µολύνσεις. Την ίδια ώρα, σε προσβεβληµένους από ψευδόκοκκους αµπελώνες συνιστάται ψεκασµός µε κατάλληλο εντοµοκτόνο και µε πλήρη κάλυψη της βλάστησης και του κορµού των πρέµνων. Στην περίπτωση που η προσβολή στον αµπελώνα δεν είναι γενικευµένη, καλό είναι να ψεκάζονται µόνο τα προσβεβληµένα πρέµνα, τα οποία και πρέπει να σηµαίνονται. Σκοπός της επέµβασης είναι η µείωση του πληθυσµού των ψευδόκοκκων, πριν αποσυρθούν για διαχείµαση στο ριζικό σύστηµα.

 

 

Πηγη

Σελίδα 1 από 6

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

ΠΥΚΝΗ ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΕΡΑΣΙΑΣ

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ