Sensitive
Your Slogan Here
×
 x 

Το καλάθι σας είναι άδειο.
Shopping cart
Το καλάθι σας είναι άδειο.

Τηλέφωνα Παραγγελιών 2610 625.692
2610 526.320

  • OPTYSIL RUM

Κατηγορίες

Ακολουθήστε μας στο facebook

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 08:27

Το Central Wine Fair στην Αθήνα με 500 ετικέτες

Written by 
Rate this item
(0 votes)

Όλα τα «αστέρια» της Αττικής, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας βρέθηκαν στη Central Wine Fair, με όλα τους τα κρασιά, τις πρώτες εμφιαλώσεις του νέου τους τρύγου αλλά και σπάνιες οινοποιήσεις αλλά και καινούριες προτάσεις στην αίθουσα Τερψιχόρη του ξενοδοχείου Hilton Athens, στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Οι τρεις αυτές περιοχές αποτελούν την «καρδιά» της ηπειρωτικής Ελλάδας με μεγάλη δυναμική, παθιασμένους και ταλαντούχους οινοποιούς και μεγάλο εύρος διαφορετικών στυλ κρασιών από αυτόχθονες και διεθνείς ποικιλίες.

 Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από ένα πολύ ενδιαφέρoν master class με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική-Στερεά Ελλάδα-Θεσσαλία: Οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους.

Συνολικά πήραν μέρος 43 οινοποιεία τα οποία παρουσίασαν τα κρασιά τους στο κοινό. Ανάμεσά τους οι νέοι τρύγοι αλλά και παλιές χρονιές, εμπορικές και εμβληματικές ετικέτες, όπως και πειραματικές προσεγγίσεις, ελληνικές (πολλές γηγενείς) και ξένες ποικιλίες.

 


 Τα οινοποιεία που συμμετείχαν στην έκθεση:

 Τσιλιλής- Κτήμα Θεόπετρα, Kτήμα Ζαφειράκη, Κτήμα Μίγας, Οινοποιία Ελασσόνας, Οινοποιείο Καραμήτρου (από Θεσσαλία). Από άλλες περιοχές πήραν μέρος τα οινοποιεία: Στροφιλιά, Οινοποιείο Λιέπουρη, Μικροοινοποιία  Μυλωνάς, Οινοποιία Αγγέλου, Κτήμα Παπαγιαννάκου, Κτήμα Βασιλείου, Οινοποιείο Νικολού, Κτήμα Δάβαρη, Αμπελώνες Μάρκου, Οινοποιείο AΩΤΟΝ, Stamatis Winery, Οικογένεια Γεώργα, Tsouris Wines, Gikas Wines, Κελλάρι Παπαχρήστου,Το Πατητήρι, Οινοποιείο Αναστασίας Φράγκου,  Κτήμα Κοκοτού, Οινότρια Γη, Greek Wine Cellar, Τζιβάνης, Κτήμα  Πετρήεσσα, Οινοποιείο Λύκος, Spyropoulos Family, Κτήμα Αβαντίς, Κτήμα Βρυνιώτη, Κτήμα Χατζημιχάλη, Κτήμα Παπουτσή, Κτήμα Καραδήμου, Κύκλοι Οίνου, Κτήμα  Αργυρίου, Lost Lake Distillery, Θηβαϊκή Γη,   Κτήμα Σαμαρτζή,  Κτήμα Μουσών,  Οινοποιία Αγάτσα, Μικροοινοποιείο Ακριώτου, Οινοποιία Γ. Λαφαζάνης.

Περισσότερους από 1500 επισκέπτες συγκέντρωσε η πρώτη Central Wine Fair που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Hilton με την συμμετοχή 43 οινοποιείων από την Αττική, την Στερεά Ελλάδα και την Θεσσαλία. Με σύνθημα τους το «Ισχύς εν τη ενώσει», οι τρεις σημαντικές ενώσεις απήλαυσαν τη μεγάλη επιτυχία της έκθεσης.

 Το κοινό, επαγγελματίες και οινόφιλοι, ενθουσιάστηκαν από τα κρασιά και την οινική πρόταση που έφεραν οι τρεις περιοχές, μιλώντας για την δυναμική του αμπελώνα και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που μπορεί να παίξει το συγκεκριμένο σχήμα στην Ελληνική οινική σκηνή. Ο αριθμός των κρασιών που ήταν στην διάθεση του κοινού για γευσιγνωσία ξεπέρασε τα 500 καλύπτοντας όλα τα γούστα και τα στυλ, από καινοτόμα pet-nat κρασιά που απευθύνονται στη νέα γενιά, μέχρι και κάποιες από τις πλέον κλασικές προτάσεις που εδώ και χρόνια προσφέρει ο ελληνικός αμπελώνας.

 60 άτομα συμμετείχαν στο master class που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Central Wine Fair με τον Γιάννη Καρακάση MW και θέμα: Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία: οι αυτόχθονες ποικιλίες και το μέλλον τους. Ο κύριος Καρακάσης καθοδήγησε το κοινό σε νέα μονοπάτια, αποθεώνοντας το σύγχρονο πρόσωπο του Σαββατιανού, της Μαλαγουζιάς, του Ασύρτικου, της Λημνιώνας και του Μούχταρου, που έλαμψαν μέσα από τα εξαιρετικά παραδείγματα που πρόσφεραν οι παραγωγοί για τις ανάγκες τους master class.

 Η Ρετσίνα είχε τη δική της ξεχωριστή θέση σε μια εντυπωσιακή παρουσίαση μέσα στην κύρια έκθεση, με 15 κρασιά διαθέσιμα προς δοκιμή και ενημέρωση σχετικά με την παραγωγική διαδικασία από τους sommelier και τους παραγωγούς που πλαισίωναν το stand. “Α wine tradition in progress” με τη ρετσίνα να δείχνει ότι δίπλα στο παρελθόν της υπάρχει και λαμπρό μέλλον.

 Και οι διεθνείς ποικιλίες είχαν τη δική τους ξεχωριστή παρουσία στην έκθεση. Η Κεντρική Ελλάδα αποτελεί την «πηγή» ορισμένων από τα πιο εντυπωσιακά, με εξαιρετική τυπικότητα, δείγματα κρασιών από διεθνείς ποικιλίες. Με την καθοδήγηση της sommelier στο stand οι παρευρισκόμενοι μπόρεσαν να εστιάσουν σε αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

 Μεγάλη ανταπόκριση είχε το παιχνίδι γνώσεων και δεξιοτήτων που διοργάνωσε το W.S.P.C. στα πλαίσια της Central Wine Fair. Περισσότεροι από 150 επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα συνδυασμό ερωτήσεων και τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιών με τους νικητές να μπαίνουν σε κλήρωση για δώρα.

 Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, με τα εκλεκτά προϊόντα τους, το Αλλαντοποιείο Στρεμμένου, τα τυριά Καϊδαντζή και το αυγοτάραχο Στέφου, όπου το κοινό είχε την δυνατότητα να τα συνδυάσει με τα κρασιά της Αττικής της Στερεάς και της Θεσσαλίας.

 H Central Wine Fair πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι: Metalux, Κοροπούλης, Cork Hellas – Αφοί Κοκκαλίδη, Elias Valavanis, Label Press SA. και Gr Inox. Την εκδήλωση στήριξαν οι: ΒΙΟΚΥΤ και Νερά Δίρφυς.

 Χορηγοί επικοινωνίας ήταν οι: Οινοχόος, Agro News, Wine Trails, D-Files, All Wine Stories, Greek Cellar και Winetuned.

 

Πηγή

Read 305 times Last modified on Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 08:38
Login to post comments

1ο Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Αλ. Υψηλάντου 149, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-625692

EMAIL
info@agrofitiki.com

2o Κατάστημα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Δημοκρατίας 72, Οβρυά

ΤΗΛΕΦΩΝΟ- FAX
2610-526320

EMAIL
info@agrofitiki.com

Λίπανση Ελιάς

facebook

facebook  

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ